Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Medija centar DPS: Nesigurnost novinarskih poslenika nikad izraženija, javni diskurs nikad zagađeniji

"Nadamo se da će novi izbori, donijeti i promjenu odnosa prema novinarskoj profesiji"

Medija centar DPS: Nesigurnost novinarskih poslenika nikad izraženija, javni diskurs nikad zagađeniji

Današnji dan koji je Generalna skupština UN 1993. godine proglasila Svjetskim danom slobode medija podsjećanje je na slobodu javne riječi kao najviše univerzalne vrijednosti, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Medija centar DPS: Nesigurnost novinarskih poslenika nikad izraženija, javni diskurs nikad zagađeniji Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

“Sigurnost, sloboda izražavanja i izvještavanja, osim što spadaju u domen garantovanih ljudskih prava, osnovni su preduslovi koji moraju biti ispunjeni da bi jedno društvo bilo demokratsko”, navodi se u saopštenju.

Nažalost, kako dodaju, danas u Crnoj Gori svjedočimo nikad izraženijoj nesigurnosti novinarskih poslenika, dezinformacijama i javnom diskursu koji je zagađen lažnim vijestima i spinovima. 

“Ako zaista želimo da naše društvo bude demokratsko, onda moramo obezbijediti medijskim djelatnicima da rade bez pritiska, odnosno da im država obezbijedi sve uslove da pravovremeno i tačno informišu javnost.

Napadi vršioca najviših državnih funkcija na novinare, crtanje meta onima čiji je zadatak da informišu javnost, nedopustivi su. Nadamo se da će novi izbori, donijeti i promjenu ove loše prakse kao i odnosa prema novinarskoj profesiji”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.