Crna hronika

Zakazana kontrola optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda i ostalih osumnjičenih

Medenica 17. novembra u sudnici

Kontrola optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i ostalih okrivljenih zakazana je za 17. novembar, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.


Medenica 17. novembra u sudnici Foto: Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
PobjedaIzvor

Prije nekoliko dana, kontrola dokaza protiv Medenice i ostalih osumnjičenih odgođena je na zahtjev branilaca, koji nijesu stigli da izvrše uvid u spise predmeta, budući da su spisi preobimni.

Advokat Stefan Jovanović je u dopisu sudu naveo da traži odlaganje kako bi se upoznao sa dokaznim materijalom koji je obiman.

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović-Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i ,,Kopad kompani“ d.o.o. Nikšić.

Oni se sumnjiče za krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Portal Analitika