Finansije

Mastercard imenovao Bartoša Čiolkovskog za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu

Bartoš Čiolkovski imenovan je za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Mastercard.

Mastercard imenovao Bartoša Čiolkovskog za  generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu Foto: Mastercard
PROMO
PROMOAutor
Portal AnalitikaIzvor

Na novoj poziciji, Čiolkovski će biti odgovoran za implementaciju strategije u cijelom regionu koji uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Rumuniju i Srbiju, a biće odgovoran i za dalju implementaciju elektronskih plaćanja, kao i saradnju sa partnerima iz državnog i privatnog sektora. 

Čiolkovski je dio kompanije Mastercard od 2005. godine. Prethodno je obavljao ulogu generalnog direktora za Poljsku, gdje je značajno doprinio dinamičnom razvoju sektora elektronskog plaćanja kroz uvođenje inovativnih rješenja i proizvoda, kao i širenje prihvatne mreže. Imao je ključnu ulogu u osnivanju Fondacije Cashless Poland, kao i u uključivanje kompanije Mastercard u Polish Payment Standard (PSP), koja je vlasnik platnog sistema BLIK.

Čioklovski je takođe vodio poslovanje kompanije Mastercard na tržištima Češke i Slovačke, a zajedno sa novim imenovanjem pridružuje se menadžerskom timu Mastercard Evropa.

Mark Barnet, predsednik kompanije Mastercard za Evropu, kaže; „Apsolutno mi je zadovoljstvo da najavim Bartoša kao generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu. Njegov sveobuhvatan doprinos razvoju dinamičnog platnog ekosistema u Poljskoj bio je neprocjenjiv i ne sumnjamo da će njegovo imenovanje biti od ključnog značaja za sektor elektronskih plaćanja u Jugoistočnoj Evropi.”

Čiolkovski je trenutno član nadzornog odbora Polish Payment Standard-a, i ostaće i dalje na toj poziciji. Takođe, on će zadržati svoju ulogu člana nadzornog odbora u Cashless Poland Fondaciji.

Portal Analitika