Politika

"Dio partija neće proći cenzus na predstojećim izborima"

Mašković: Poljuljan međunarodni ugled Crne Gore, članstvo u EU dovedeno u pitanje

Međunarodni ugled Crne Gore je u velikoj mjeri poljuljan i dovedeno je u pitanje naše članstvo u EU, kaže šef Kluba odobrnika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Mašković: Poljuljan međunarodni ugled Crne Gore, članstvo u EU dovedeno u pitanje Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da Otvoreni Balkan predstavlja predvorje EU po mjeri predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Otvoreni Balkan je projekat Srbije kojim se pokušava uspostaviti ekonomska dominacija na teritoriji Zapadnog Balkana, sa fokusom na Crnu Goru. To je projekat koji nema jasna mjerila, institucionalni i pravni okvir”, smatra Mašković i dodaje da je Crna Gora toliko odmakla u pregovorima sa EU, da nikako ne bi trebala da se prilagođava regulativama drugih zemalja iz regiona.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, Mašković kaže da se građanima ne nudi izborni program.

“Vidjeli ste retoriku partija koje su nekada bile u DF-u. Andrija Mandić je u predsjedničkoj kampanji nastupao u pomiriteljskom tonu, a sada nakon dva mjeseca Mandić je ponovo onaj stari, nastupa sa starom huškačkom retorikom itd”, navodi Mašković, dodajući da određeni broj partija neće uspjeti da pređe cenzus.

Komentarišući najavljeno saslušanje u SDT-u zbog dodjele stanova i stambenih kredita pod povlašćenim uslovima, Mašković kaže da je upitan način na koji je taj proces započet.

“Taj proces je započeo premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u cilju prikupljanja jeftinih političkih poena”, navodi Mašković i dodaje da jedva čeka da se jednom zauvijek stavi tačka na čitav taj proces, kako bi građani vidjeli “da je sve rađeno u skladu sa zakonom”.

Kada je riječ o reizboru Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa, i pored toga što je Viši sud 10. maja donio presudu da je Raonić na tu funkciju izabran protivno zakonu 6. avgusta 2021. godine zbog postojanja sukoba interesa, Mašković ocjenjuje da je RTCG zarobljen.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.