Podgorica

Odbornik Socijaldemokrata pozvao Vodovod da hitno riješi problem

Mašković: Mještani naselja Račice i Koćeve Glavice danima bez vode

Odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković je saopštio da su oko 60 domaćinstava u naseljima Račiće i Koćeve Glavice od početka ovog mjeseca praktično bez vode. 

Mašković: Mještani naselja Račice i Koćeve Glavice danima bez vode Foto: LP
Portal AnalitikaIzvor

On je pozvao Vodovod da hitno reaguje i omogući vodosnabdijevanje u ovom dijelu grada i prestane sa, kako je rekao, ugrožavanjem života i zdravlja naših sugrađana.

„Mještani su, kako su mi kazali, vodu imali samo tokom kišnih dana ovog mjeseca, a Vodovod uprkos brojnim obećanjima ne rješva problem. Ovakvo stanje je nedopustivo i potpuno neodgovorno od strane Vodovoda. Mještani Račica i Koćeve Glavice su ostavljeni da trpe zbog nedostatka osnovnih usluga kojima ne bi trebao niko da razmišlja“, kazao je Mašković. 

On je istakao da je nedostatak vode ne samo ozbiljan zdravstveni rizik, posebno u ovim toplim danima, već je i kršenje osnovnih ljudskih prava na dostupnost čiste vode. 

„Očekujem od Vodovoda da ne samo da hitno riješi ovaj problem, već i da preduzme korake kako bi se ovakve situacije u budućnosti spriječile, zato što mještani ovih naselja sa problemom vodosnabdijevanja muku muče od prošle godine“, poručio je Mašković.

Portal Analitika