Mask planira da naplaćuje mjesečnu pretplatu svim korisnicima Tvitera

Vlasnik društvene mreže X, poznate kao Tviter, Ilon Mask kazao je da ima u planu naplaćivanje pretplate za korišćenje X-a svim korisnicima, s ciljem borbe protiv botova.

Mask planira da naplaćuje mjesečnu pretplatu svim korisnicima Tvitera Foto: EPA-EFE
Klix.baIzvor

Ovu ideju je Mask iznio prilikom opsežnog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

"Prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korištenje X sistema", rekao je Mask Netanjahuu, prenosi Variety.

Mask nije rekao koliko bi novi plan koštao korisnike društvene mreže, niti koje druge karakteristike bi bile uključene u plaćanje. 

Istakao je da će to biti mala pretplata.

Svoju ideju je obrazložio kao najefikasniji način borbe protiv sistema botova. Kazao je da će činjenica da za svaki korisnički račun treba određena suma novca, smanjiti interes onih koji formiraju takve grupe ljudi. 

Takođe kaže da će kompanijama koje se bave proizvodnjom botova, biti komplikovanije s obzirom na to da će im biti teško pronaći veliki broj različitih bankovnih kartica koje će biti potrebne za plaćanje.

Trenutno se na X-u naplaćuje samo plava verifikovana oznaka, a što je Mask uveo kada je preuzeo kompaniju i ta pretplata košta osam dolara. Verifikovani korisnik ima više pogodnosti nego obični, a odnedavno ima mogućnost i da sakrije svoju verifikaciju.

Izvještaji govore i da je u kompaniji postojao razgovor o naplaćivanju korištenja X-a svima koji žele imati nalog na ovoj društvenoj mreži.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.