Društvo

Čestitka povodom Dana Evrope

Martinović: Kolašin se uvijek ponosio svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom

U ime Opštine Kolašin i u svoje ime građankama i građanima Kolašina i Crne Gore iskreno čestitam 9. maj, Dan Evrope i Dan pobjede, poručio je predsjednik ove lokalne samouprave Vladimir Martinović. 

Martinović: Kolašin se uvijek ponosio svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, današnji dan predstavlja priliku da se prisjetimo vrijednosti na kojima je izgrađena ideja Evrope - mira, solidarnosti i zajedništva. 

„Upravo zahvaljujući zajedničkom djelovanju i solidarnosti, Evropa je uspjela da prevaziđe mnoge prepreke i izgradi jedan od najrazvijenijih regiona svijeta. Današnji dan važan je za cijelu Evropu, jer obilježava kraj Drugog svjetskog rata i pobjedu nad fašizmom, ali i slavi jedinstvo i solidarnost Evrope“, istakao je Martinović.

On je rekao i kako se Opština Kolašin uvijek ponosila svojim doprinosom pobjedi nad fašizmom koja joj je, kako je naglasio, omogućila da danas u miru i slobodi može da implementira i njeguje i evropske vrijednosti savremenog doba. 

„Obilježavajući Dan Evrope i Dan pobjede, sjećamo se svih onih koji su dali živote za slobodu i demokratiju. Njihov doprinos neće nikada biti zaboravljen, a mi ćemo se i dalje boriti da očuvamo vrijednosti za koje su se oni borili“, kazao je Martinović.

Opština Kolašin je, napominje on, uvijek bila spremna da podrži sve inicijative i projekte koji doprinose osnaživanju evropske perspektive cijele države. 

„Podsjećam da ćemo na jesen biti domaćin sastanka Komiteta regiona EU i Crne Gore, što će biti još jedan korak ka osnaživanju veza između naše države i Evropske unije. Zajedničkim radom i solidarnošću, možemo stvoriti bolju i prosperitetniju budućnost za sve nas. Još jednom, čestitam vam Dan Evrope i Dan pobjede u ime Opštine Kolašin“, zaključio je Martinović.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
c cetinje_neregistrovani
09.05.2023. 04:08

Veci dio naroda iz Kolasinskog kraja DA no Pepa pigs tvoji preci su "malo bili na drugu stranu"pitaj nekoga da te ponauci da ne lazes sebe i taj posteni narod.

1
0
M Montenegro_neregistrovani
08.05.2023. 19:16

iha, iha..

10
2
Z Zombi_neregistrovani
08.05.2023. 19:10

Ovaj bumbar prelazi u tabor Jadojkov.

11
2