Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Martinović: Inicijativa Vraneša posljedica “osvježenja”, Tužilaštvo da reaguje; Vujović: Očigledna zloupotreba funkcije, predsjednik Opštine da snosi posljedice

"Ne iznenađuje to što inicijativa za isticanje trobojki dolazi od čovjeka koji je za sunarodnike rekao da su “Turci i Balije koji autobusima dolaze da glasaju u Pljevljima”

Martinović: Inicijativa Vraneša posljedica “osvježenja”, Tužilaštvo da reaguje; Vujović: Očigledna zloupotreba funkcije, predsjednik Opštine da snosi posljedice

Advokat Nikola Martinović kazao je da je inicijativa Vraneša za isticanje trobojki na javnim ustanovama u Pljevljima posljedica ,,osvježenja“ koje se desilo poslije izbora 30. avgusta, uključujući i skandiranje grupe navijača Sutjeske iz Nikšića „Nož, žica, Podgorica“ 29. maja, uoči fudbalske utakmice finala Kupa Crne Gore.

Martinović: Inicijativa Vraneša posljedica “osvježenja”, Tužilaštvo da reaguje; Vujović: Očigledna zloupotreba funkcije, predsjednik Opštine da snosi posljedice Foto: RTCG
Portal AnalitikaIzvor

“Ko nije vjerovao, sada može da vidi. Valja očekivati da Tužilaštvo reaguje, kao što je formiralo predmet u slučaju pokliča navijača Sutjeske”, kazao je za Pobjedu Martinović.

On kaže da ne iznenađuje to što inicijativa za isticanje trobojki dolazi od čovjeka koji je za sunarodnike rekao da su “Turci i Balije koji autobusima dolaze da glasaju u Pljevljima”.

“Pitanje je samo da li smo mi kao društvo spremni da na takve pojave reagujemo adekvatno”, kazao je Martinović.

Vraneš se u zahtjevu koji je uputio svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća da na zgradama hitno istaknu trobojke, poziva na član 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola koji propisuje da se ,,u jedinicama lokalne samouprave, u kojima, prema rezultatima posljednjeg popisa, pripadnici manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice čine većinsko stanovništvo, na zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova stalno vije i zastava tog manjinskog naroda ili druge manjinske nacionalne zajednice“.

Vraneš je tim zahtjevom koji koriste pripadnici Bošnjaka i Albanaca gdje vrše vlast pozvao - na manjinski status Srba.

Politički analitičar Zlatko Vujović kazao je da se navedena odredba Zakona odnosi na nacionalne manjine koje postoje u Crnoj Gori, a Srbi se tako ne tretiraju.

“To znači da bi ovaj zakon mogao da se primjenjuje na Srbe jedino ukoliko bi došlo do redefinisanja njihove pozicije. Međutim, nijesam siguran da Srbi u Crnoj Gori žele da ih smatrate nacionalnom manjinom. U tom slučaju isticanje tih simbola treba dovesti u vezu sa kršenjem zakonskih propisa i mora se postupiti u skladu sa tim. To znači da predsjednik Opštine Pljevlja očigledno zloupotrebljava svoju službenu funkciju i shodno tome mora da snosi posljedice”, ocijenio je Vujović.

 

Vraneš: Po najhitnijem postupku da se istakne trobojka – zastava srpskog naroda
26
Vraneš: Po najhitnijem postupku da se istakne trobojka…
02.06.2023 10:40

 

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p pljevljak_neregistrovani
03.06.2023. 15:59

Ja se izvinjavam stvarno ali da li vam ovakvo ponasanje lici na budalu?

0
0
M Mjesecina_neregistrovani
03.06.2023. 12:26

Tako je ,srbi su manjinskih naroda u CG I trebao dozvoliti da istaknu svoju zastavu u svojim kucama ivikendicama .....zašto ne pa i oni su nacionalna manjina .

1
1
P Poslanik_neregistrovani
03.06.2023. 11:12

DF podgijava svoje glasacko tijelo da ih slucajno ne zaborave kad krenu da glasaju. Malo je u koliziji sa onim Pipunovim da "postuje" Crnogorce ali nema veze. Bitno je da PES cuti da se kome ne zamjeri. Poslije izbora ce podrzati Vranesa.

6
0
l ljuma_neregistrovani
03.06.2023. 08:47

ovo je pomirenje njihovo sektaško

9
0
t tikva_neregistrovani
03.06.2023. 08:23

Beznacajni, marginalni politicar odlucio je da mu je potreban publicitet medju protivnicima negativan, a medju istomisljenicima pozitivan. Beznadezni slucaj tako je dobio popularnost, zna da oni koji su za njega i njegovu struju, s ovim ispadom ili bez ostaju uz takav nacin razmisljanja i politickih ciljeva, ako se to moze tako nazvat, ovi ostali koriste zakon akcije i reakcije da odgovore na lakrdijaseve pozive, naredbe, izgovore, javne nastupe. U stvari toliko nesuvislo, maloumno, vec vidjeno, sve da bi izasao iz zabokrecine anonimnosti i postavio se kao prosrpska-proruska, antieuropska faca i ta mu sliku glave objavljuju mediji.

11
0
K Kosanica1912godine_neregistrovani
03.06.2023. 07:48

ovako su 90-tih bili raspolozeni četnički pokreti u Pljevljima prema svim koji nisu bili srbi.Vraneš inače đak po uzoru na R.Mladića,R.Karadzića,V.Šešelja i četničkog koljača iz dr.sv.rata zvanog ,,MACA,, maca koji ima na duši na stotine poklanih Partizana ,civila,djece,žena i majke pokojnog glumca Janketića.!!

17
0