Turizam

Martinović – Felten: Vjerujemo u dobru saradnju Njemačke i Crne Gore

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Peterom Feltenom.

Martinović – Felten: Vjerujemo u dobru saradnju Njemačke i Crne Gore Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera
Portal AnalitikaIzvor

“Raduje me što će te predvoditi delegaciju 44. Vlade Crne Gore na ovako bitnoj Konferenciji o klimatskim promjenama za dalje djelovanje na tom polju“, rekao je Felten.

Martinović je rekao da je učestvovanje na COP28 važno i za napredak Crne Gore na njenom evropskom putu.

U toku sastanka bilo je riječi i o svim gorućim temama u Crnoj Gori, ali i poboljšanju zakonodovnog okvira iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Martinović i ambasador Felten saglasni su da je sa nadležnim ministarstvima i instutucijama potrebno pronaći ekološko i ekonomsko održivo rješenje za Solanu Ulcinj, i samim tim dati doprinos ispunjavanju ekoloških kriterijuma za brzo učlanjenje u EU.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je potrebno naći način kako bi se povećao broj njemačkih turista u Crnoj Gori, ali i obrnuto, a stavljen je i akcenat i na razvoj turizma na sjeveru, čije je potencijal prepoznat.

S tim u vezi, Felten je napomenuo važnu ulogu nacionalnih parkova, kako zbog zaštite životne sredine, tako i zbog ekološko kompatibilnog turizma, i u tom smislu naglasio važnost saradnje Nacionalnih parkova Durmitor i Švarcvald.

“Gradićemo i razvijati se u skladu sa ekološkim standardima, koji neće uticati na razvoj naše zemlje i vjerujem da na tom putu imamo Njemačku kao iskrenog prijatelja i partnera“, poručio je Martinović.

Portal Analitika