Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Marković: Žalosna je Crna Gora kad dozvoljava da je obični manipulanti, četnički vojvoda i Mile proigravaju i ,,uvlače“ u granice srpskog sveta

"Crna Gora nije suverena, već okupirana zemlja"

Marković: Žalosna je Crna Gora kad dozvoljava da je obični manipulanti, četnički vojvoda i Mile proigravaju i ,,uvlače“ u granice srpskog sveta

Žalosna je Crna Gora kad dozvoljava da je obični manipulanti, četnički Vojvoda i Mile proigravaju i ,,uvlače“ u granice srpskog sveta, ocijenila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Marković: Žalosna je Crna Gora kad dozvoljava da je obični manipulanti, četnički vojvoda i Mile proigravaju i ,,uvlače“ u granice srpskog sveta Foto: Privatna arhiva
Portal AnalitikaIzvor

„Vidi se uigrana šema davno osmišljena, i provjereno efikasna realizacija programa iz repertoara klerofasističkog svijeta. Da se primijetiti, da supod kontrolom Vučića i Crkve Srbije sve vladajuće parije. Diktator se odlučio za jednog mlađanog i kooperativnog Milatovića. Spajić nije vidio ili je kasno shvatio da mu saborac sve radi po dogovoru sa Vučićem. Na vrijeme je diktator odabrao "najbolju" kariku uz degustaciju vina. Previše je,po diktatoru,iskoračio Premijer prema EU, zato je trebalo odmah odstraniti ministra pravde Milovića, koji je bio njegova uzdanica. Zato je tako brzo sklonjen sa jedne veoma bitne stranačke pozicije i tako je sam Spajić maksimalno oslabljen.Naravno, za ovo stanje je kriv sam Spajić, jer je dozvolio da mu Milatović nametne četničkog vojvodu Mandića, provjerenog Vučićevog igrača pa i time je preuzeo kontrolu nad Parlamentom“, navodi Marković.

Kako dodaje, uslijedili su dalji strateški potezi - kriza u PES-u, da bi se otvorila kriza na državnom nivou i ponovo zaustavila Crna Gora na ubrzanom putu ka EU.

„Ta kriza treba da posluži da se pokuša prekomponovati većina u Parlamentu,odstrani/oslabi Spajić i preuzme Vlada. Drugi mogući scenario ili plan B su zahtjevi za nove izbore, zbog navodno iznevjerene volje birača i prosipanja priče da je jedina i prava opozicija Milatović. I to sve da bi se CG spriječila da ubrzano uđe u EU“, ističe Marković.

Prema njenim riječima, u toj priči treba da se zavrti ideja, da će glasovi birača navodno da se preraspodjeljuju između njih dvojice jer bi diktator želio da se formira najnovija koalicija koja će opet prevariti građane, predstavom o navodnim razlikama, koje za srpski svet znače jedno te isto ( Spajić - Milatovic )! 

„Diktator je uvidio da je poslije nastupa primitivnog Vraneša iz Pljevalja, "istrošio" vojvodu četničkog Mandića! Sada bi diktator Vučić preko Milatovića dokazivao novu varijantu "modernog srpstva", u srpskom svetu, u kome bi uloga vojvode četničkog bila suvišna, jer je toliko pročitan, da postaje teret, za ostvarenje tog programa! Sad treba preko umivenog Milatovića, oksfordovca, eleminasati bradonje, a njega kao OBRAZOVANOG političara podmetnuti dijelu naivnih Crnogoraca i posebno Srba, koji nijesu najradikalniji,da zajedno sa Urom i ostatkom Demokrata, stvara novu "pomirenu" CG uz naravno prevarnu četničku ideologiju. Zato je za sve, što će se dešavati na političkoj sceni u Crnoj Gori, odgovornost Jakova Milatovića koji je produžena ruka Vučića i Crkve Srbije koju uvodi u institucije sistema, kao da neće, i time diskriminiše sve druge vjerske zajednice, a posebno Crnogorsku pravoslavnu crkvu, koju su namjerno razbili kako bi je prikazali kao nebitnu. Međutim, grdno se varaju svi oni koji danas ovo rade što rade. CPC će se ponovo uzdići i složno sve Crnogorce okupiti, jer bez jedinstva i sloge nema budućnosti i napretka. Ne smije se abolirati nikako Spajić, jer je svojim neznavenim postupcima dozvolio da mu Milatović, Mandić, Bečić i Abazović, uz podršku Vučića razbiju PES, a samo zato, jer se CG ukazala prilika da ubrzano uđe u EU. Ali odabrao je pogrešne partnere za takvo nešto“, objašnjava Marković.

Kada se, dodaje, ukazala prilika URI, odnosno Abazoviću da prečicom CG uđe u EU, sličan manevar je urađen, prednost je data TU, odnosno onome što je Vučić i Crkva Srbije planirala, što je zaustavilo CG da uđe u EU. Isti manevar sa istim akterima i danas, samo su, ističe, marionete druge. 

„Takođe, većina aktera današnje vlasti su upregli sve snage da spriječe CG da uđe u NATO i to, Mandić, Abazović, Bečić. I upravo ti ljudi danas sa Milatovićem sprječavaju Crnu Goru da uđe u EU“, kategorična je Marković.

Kako dodaje, suverenističke opozicione snage, mislim i na BS, ne smiju da upadnu u tu zamku i da se svrstaju na neku od tih strana.

„Ako ne dođe do rekonstrukcije Vlade u koju će ući suverenisti, onda je sve jasno, da je diktator Vučic usmjerio sve poteze u interesu srpskog sveta odnosno "velike Srbije", svjesno gušeći Crnu Goru na putu u EU i razarajući je sa unutrašnje strane preko Dodika, uz podršku Putina. Ubrzo će se znati u Skpštini CG je li disciplinovan Spajić, koji se zaigrao bez kontrole i krenuo ubrzano ka EU!? Mislim da je Spajić prihvatio Mandića kao svog šefa,jer ga je skoro predstavio, kao Dalaj Lamu i time pokazao svoju nezrelost i veliko političko neznanje. Odmah je odbio inicijativu DPS-a za smjenu Mandića. Ta dva momenta govore dosta. Ko je večeras pratio Milatovića na TV Vijesti, shvata da je sve ovoplan Milatovića koji mu je nametnuo i osmislio Vučić i Crkva Srbije“, navodi Marković.

Milatović je, dodaje, večeras izjavio u emisiji na tv Vijesti da on osuđuje postupak Dodika i to veoma blago i da on priznaje BIH i dva entiteta. 

„Šta ta sitnica pominjanja dva entiteta otkriva? Pa otkriva kako se on miješa u unutrašnje uređenje BIH. On treba da kaže da on priznaje cjelovitost BIH i tačka. Tri predsjednika i ministar vanjskih poslova Crne Gore nijesu uputili protestnu notu zbog postupaka ambasadora čija imena neću ni da pominjem, ali baš to ukazuje da Crna Gora nije suverena, već okupirana zemlja“, zaključuje Marković.

Portal Analitika