Kultura

Sa premijere predstave ,,Snježna kraljica" (5+)

Marković: Zadovoljan sam predstavom, onoliko koliko smijem da budem

Predstava ,,Snježna kraljica” (5+), koju je po tekstu Hansa Kristijana Andersena, u dramatizaciji Evgenij Švarca, a u režiji Jagoša Markovića,premijerno je izvedena 05. februara 2021.godine u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” u 18 sati.

Marković: Zadovoljan sam predstavom, onoliko koliko smijem da budem Foto: Foto: Duško Miljanić, Krsto Vulović
Portal AnalitikaIzvor

- Uvijek je rezultat posljedica procesa od kojeg sve zavisi i zbog toga mi stalno pričamo o procesu. U ovom nelijepom vremenu smo darovani što možemo da se bavimo ovim stvarima i darujemo ih publici. Zadovoljan sam predstavom, ali čovjek koji se bavi režijom ne smije da bude baš mnogo zadovoljan i da ogrezne, tako da sam zadovoljan koliko smijem da budem - kazao je reditelj Jagoš Marković.

- Desilo se pozorište! Naravno da ćemo ljepše da igramo kada je punija sala i kada kolektivna ravan formira i nekako jače ordinira u cijelom gledalištu. Mi sve radimo zbog publike. Tako da, kad nema publike ovo što mi radimo nije toliko značajno.U ovom trenutku mi treba da igramo i za jednog gledaoca. Biti zatočen u vremenu je simboličan prikaz toga da možemo čitav život da potrošimo tražeći krive vrijednosti. I da može čitav život da prođe ivječnost da traje ako u svemu tome nema nečeg dobrog, zdravog,ljubavi i mašte već samo materijalno. Govorimo da je važno da ima nečeg što je neopipljivo. Takve su i ruže u predstavi koje je reditelj postavio van scene. Govore o ljubavi koja povezuje porodicu – kazao je glumac Emir Ćatović.

Emir Ćatović

 - Predstava nosi emociju s kojom djeca treba da se susretnu, iz koje treba da uče i koja nosi veliku radost, što iz priče a što i iz naše igre. Ovoga puta još veću, jer smo bez obzira na sve okolnosti uspjeli da dođemo do premijere. U predstavi će uživati i djeca i odrasli, nezavisno koliko imaju godina, čime se bave i misle o bilo čemu. Mislim da će moći da se prepuste magiji, pričanju priče jedne jako lijepe i poučne bajke - kazala je glumica Jelena Simić.

Jelena Simić

 Glumačku ekipu čine još i Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber, Miloš Pejović Sanja Popović, Lazar Đurđević, Lara Dragović, Sejfo Seferović i Omar Bajramspahić.

Portal Analitika