Društvo

"Do okončanja postupka suspendovati službenike koji su odgovorni"

Marković: Utvrditi ko je rukovodio akcijom mučenja i trovanja građana na Cetinju

Predsjednica OO Liberalne partije Nikšić Jelena Marković pozdravila je istragu koju je naredilo Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju prema službenicima Uprave policije povodom njihovog postupanja tokom ustoličenja mitropolita crkve Srbije Joanikija Mićovića u Prijestonici 5. septembra prošle godine. Ipak, dodaje kako smatra da istraga nije do kraja korektno sprovedena. 

Marković: Utvrditi ko je rukovodio akcijom mučenja i trovanja građana na Cetinju Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

„Kao što sam tvrdila od početka, a što je i potvrdio i izvještaj Savjeta za unutrašnju kontrolu policije na Cetinju je došlo do zloupotrebe hemijskih sredstava i prekoračenja ovlašćenja u postupanju policijskih službenika, prekomjerne upotrebe sile i korišćenja nedozvoljenih sredstava (gumeni meci, suzavci, šok bombe idr)“, rekla je Marković. 

Kako je istakla, na taj način su se te dvije institucije međusobno demantovale.

„Ono na što bi posebno htjeli da skrenemo pažnju je činjenica da su istragom obuhvaćeni policijski službenici koji ukoliko ne dođe do istrage odgovornosti rukovodstva su žrtve iliti žrtvena jagnjad od strane rukovodilaca, direktora UP pa i samog tužilaštva. Zahtijevam da se utvrdi odgovornost onih koji su rukovodili akcijom mučenja i trovanja gradjana koji su tog dana bili na Cetinju, kao i učešće samog ministra Sekulovića u komandnom lancu. Zahtijevam da se do okončanja postupka suspenduju i službenici i rukovodioci koji su odgovorni za takvo postupanje jer postoje snimci koji dokazuju neprofesionalno postupanje u komandovanju pri razbijanju demonstracija na Adžića krivini i trgu na Cetinju“, poručila je Marković.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D DUKLJA_neregistrovani
06.11.2022. 18:06

ZA PRAVO, ČAST I SLOBODU CRNE GORE! DA JE VJEČNA CRNA GORA!

11
1
i izaKulisa_neregistrovani
06.11.2022. 17:47

Akcijom su rukovodili ,,unuci četnika,, Goran Jokić nacalnik CB -PODGORICA,bivši policajac sa Kosova (Zubin Potok) Kneževic Petar SAJ ucesnik rata na KOŠARE 99,Gorović pom Direktora Policije jedan od najradikalnih tog dana , Rakonjac pomočnik Dir Policije inače odan Beogradu i Crkvi Srbije ustrojen po diktatu BIA .Klikovac pom Dir Policije zagovornik čostki u Policiji svih koji su za CG,

12
0
D Djusta_neregistrovani
06.11.2022. 21:36

@izaKulisa_neregistrovani I u Niksicu isto desavanje i jos Prkovic nacelnik CB Niksic i tzv.jadonaclenik Niksica cetnik Kovacevic su glavni organizataori icidenta sa bacanjem suzavca na mirne gradjane koji su se razilaz8li posije proslave a oni su bacili suzavac!!!

4
0
c cg12__neregistrovani
06.11.2022. 15:15

Svi znamo ali to je pravo pitanje na koje treba insistirati i dobiti jasan i glasan odgovor

26
3