Politika

Bivši premijer

Marković poručio Vladi: Priznaćemo da smo krivi, a vi priznajte da ste nesposobni

Bivši premijer Duško Marković je reagovao na današnje tvrdnje Vlade i Ministarstva zdravlja koji su istakli da je za epidemiološku situaciju u Crnoj Gori odgovorna prethodna vlast. 

Marković poručio Vladi: Priznaćemo da smo krivi, a vi priznajte da ste nesposobni Foto: Tviter
Portal AnalitikaIzvor

Marković je kazao da će potpisati da” smo mi krivi za sve, a vi priznajte da ste nesposobni i pozovite znalce iz nekadašnjeg NKT da zaustavimo nekontrolisano širenje zaraze i spriječimo umiranje ljudi. On je poručio ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović da je vrijeme da bude ljekar, a ne politički aktivista.

“Vlada koju sam predvodio angažovala je sve raspoložive resurse u borbi sa epidemijom COVID19. Učinci odgovornog djelovanja u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi su mjerljivi i dostupni u statističkim podacima. Na primjer: broj umrlih na dnevnom ili mjesečnom nivou trostruko je veći otkako ste preuzeli Vladu, a trebalo je da preuzmete ne samo vlast nego i odgovornost za građane!”, naveo je Marković.

Prema mjegovim riječima pri odabiru onih koji znaju voditi krizni menadžment, nijesu se vodili partijskom pripadnošću, već su građani Crne Gore imali profesionalce na prvoj liniji odbrane od smrtonosnog virusa.

“Jer nema Crna Gora viška života, i svaki joj je jednako vrijedan! I dok su tri mjeseca čelnici nove većine vodili bitku za fotelje, prethodna Vlada u tehničkom mandatu predano je nastavila bitku za svaki život. Upravo tada se zaključuju ugovori za COVAX program i uplaćuje gotovo 800.000 dolaar avansa za nabavku vakcina”, zaključio je Marković.

Portal Analitika