Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Marković: Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem

Poslanik Demokratske partije socijalista o izmjenama Zakona o radu

Marković: Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem

Mijenjanjem Zakona o radu, naprečac i po drugi put za četiri mjeseca, aktuelna vlast šalje u penziju po sili zakona neodređen broj ljudi, eliminišući iz procesa rada veliki broj zaposlenih sa cjelovitim iskustvom i u punoj profesionalnoj snazi, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista  Duško Marković.

Marković: Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem", napisao je Marković na Tviteru. 

On ističe da je za mandata Vlade koju je vodio, radno zakonodavstvo ocijenjeno kao savremeno i usaglašeno sa visokim evropskim standardima.

“Je li sadašnja politička većina uradila preciznu analizu finansijskog opterećenja ovakvih rješenja? Vjerujem da nije. Jer će ionako sav teret pasti na građane i našu ranjenu privredu. Ne može nijedna vlast nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu, a legitimno i zakonito očekivanje u nepogodu za njegovog imaoca! Nadam se da će se veoma brzo dati i sudska ocjena i ustavni odgovor u pogledu pravilnosti ovakvih rješenja”, istakao je Marković. 

Portal Analitika