Društvo

Student FCJK negirao navode Dragana Koprivice

Marković: Čirgić smirivao i stabilizovao tenzije

„I sam se juče uvjerih da je dr Čirgić postupio opozitno, smirivao i stabilizovao tenzije što je takođe vidljivo u svim medijima koji imaju sliku i ton“, naglasio je Marković

Marković: Čirgić smirivao i stabilizovao tenzije Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Student osnovnih studija Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) Filip Marković negirao je navode spoljnog saradnika Ministarstva nauke, prosvjete, kulture i sporta (MNPKS) Dragana Koprivice da se profesor Adnan Čirgić ponašao nedolično na jučerašnjem protestu ispred prostorija ministarstva na Cetinju.

„Jučerašnja gestikulacija ispred ministarstva NPKS na Cetinju, a docnije parcijalne kvalifikacije našega dekana dr Adnan Čirgića kao huligana i regradnika od strane koordinatora kulture Dragana Koprivice, i pređašnje pomenutoga novoga ministarstva, kao i onih drugih od drugih potvdila je moju bojazan da naša država srlja u klerofašizam i dogmatizam koji je daleko od civilizacijske, evropske i evroatlantske budućnosti koju nam nova vlada srdačno obećava“, rekao je Marković. 

Zaista, dodaje on, živimo Kamijev apsurd! 

„I sam se juče uvjerih da je dr Čirgić postupio opozitno, smirivao i stabilizovao tenzije što je takođe vidljivo u svim medijima koji imaju sliku i ton“, naglasio je Marković.

On ističe da je ponosan student FCJK na čelu s prof. Adnanom kao istitucije koja je, podsjeća Marković, još kao Institut ugostila 2012. svjetskoga lingvistu Dejvida Kristala, organizovala dva međunardodna visokonaučna filološka skupa, izdala preko 200 filoloških, književnih, kritičkih, leksikoloških, leksikografskih, teorijskih, antoloških i drugih djela, objavila već 25. broj međunarodnoga uglednog časopisa Lingua Montenegrina te je u fazi realizacije velike bibliografije Crnogorski jezik. 

„Krajnje je paradoksalno da se sve dešava u svekoliko skromnim uslovima: bez zakonsko obaveznih primanja nekolika mjeseca i grijanja kao elementarne pojave“, ocijenio je Marković i napomenuo: 

„Zar nije i Jozif Koleček pisao o postojanju crnogorskoga jezika u identično naslovljenoj studiji Crnogorsko pitanje“?

„Poručujem vam jasno i glasno: STOJIM BEZREZERVNO u odbrani montenegristike, oreola ljudske egistencije - antifašizma, verizma i temeljnih ljudskih prava“, zaključio je student FCJK.

 

UO FCJK: Saopštenje Ministarstva klasični primjer poziva na linč UO FCJK: Saopštenje Ministarstva klasični primjer poziva na linč UO FCJK: Saopštenje Ministarstva klasični primjer poziva na linč UO FCJK: Saopštenje Ministarstva klasični primjer poziva na linč
1
UO FCJK: Saopštenje Ministarstva klasični primjer poziva…
08.03.2021 19:43
Čirgić: Koprivica je provokator i izazivač nemira Čirgić: Koprivica je provokator i izazivač nemira Čirgić: Koprivica je provokator i izazivač nemira Čirgić: Koprivica je provokator i izazivač nemira
0
Čirgić: Koprivica je provokator i izazivač nemira
08.03.2021 18:56

 

Portal Analitika