Podgorica

Maraš: Ekipe Službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu

Ekipe Službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju zimsku sezonu, kazao je za Gradsku RTV Radojica Maraš vatrogasac spasilac. Kako ističe iako imaju svu potrebnu zimsku opremu, problem je nedostatak radne snage.

Maraš: Ekipe Službe zaštite i spašavanja spremno dočekuju sezonu Foto: Gradski
Gradski portalIzvor

“Imamo isti broj operativaca kao što smo imali 2000. godini, svjedoci smo da se grad proširio i da je sve veći. Naravno u budućem periodu ćemo se truditi da obezbjedimo što veći broj operativaca”, kaže Maraš

Kada je riječ o zimskoj opremi, Maraš poručuje da imaju sve što je potrebno.

“Posjedujemo dvoje motornih sanki, i imamo nekoliko vozila koja su za to namijenjena. Naravno ukoliko bude potrebe uključiće se i ostale službe. Naša preporuka je da se građani sami evakuišu ukoliko se najave veće vremenske nepogode. Ta evakuacija ne mora bitipotpuna, makar da bude djelimična”, istakao je Maraš.

Tokom hladnih dana i sezone grijanja, povećan je broj intervencija, kaže Maraš.

“Moram naglasiti da građani moraju da doprinesu, tako što će očistiti dimnjake, voditi računa o električnim uređajima i tako što će da obezbijede protivpožarni aparat, moraju i hodnici da se očiste jer moramo napraviti prolaz za evakuaciju”. kazao je Maraš.

Maraš apeluje na građane da imaju više strpljenja i razumijevanja za vatrogasce i spasioce, jer, kako objašnjava, prioritet su životi, pa tek onda materijalne stvari.

Portal Analitika