Politika

MANS: Tokom kampanje uplaćeno više sumnjivih donacija Mandiću, Milatoviću i Đukanoviću

I kampanju za protekle predsjedničke izbore obilježilo je više sumnjivih donacija, poručili su danas iz MANS-a.

MANS: Tokom kampanje uplaćeno više sumnjivih donacija Mandiću, Milatoviću i Đukanoviću Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode kako se te donacije tiču kandidata Andrije Mandića, Jakova MIlatovića i Mila Đukanovića.

Mandić je, kako ističu, tokom kampanje prikupio oko 88 hiljada eura, pri čemu je gotovo pola tih sredstava donirano suprotno zakonu. Naime, njega su podržale dvije NVO za 40.000 eura, a to je izričito zabranjeno zakonom.

"Mandić je od nevladinih organizacija „Društvo za ravnopravnost i toleranciju“ i„Društvo za unaprijeđenje političke, kulturne i privredno-ekonomske saradnje Crne Gore, Republike Srbije i Republike Srpske“ dobio dvije donacije u novcu od po 20.000 eura", precizirali su oni.

Kada je u pitanju Milatović, jedan od njegovih donatora dobijao je u prethodnom periodu poslove od države, što je takođe u suprotnosti sa propisima.

"Jedna od kompanija koje su novčanim prilozima podržale kampanju izabranog predsjednika, Jakova Milatovića, u posljednje tri godine je dobila više državnih poslova, zbog čega nije smjela na bilo koji način učestovati u finansiranju političkih subjekata.", istakli su oni, dodajući kako je u pitanju kompanija "Centroslavija", koja je sa državom ugovorila poslove vrijedne boko pola miliona eura.

Što se Đukanovića tiče, iz MANS-a navode kako su među njegovim donatorima bili pojedinci koji su u proteklom periodu dobijali socijalnu pomoć.

"Šemu da visoki javni funkcioneri, ali i radnici javnih preduzeća, sinhronizovano pomažu izborne kampanje Đukanovića i njegove partije, MANS je otkrio još tokom parlamentarnih izbora 2016. i 2020. godine. Praksa da bivši „korisnici socijalne pomoći“, izdašno pomažu kampanje DPS je zabilježena i tokom ovih predsjedničkih izbora, pa je tako MANS ponovo registrovao nekoliko primjera da ta lica uplaćuju hiljade i stotine eura, uprkos „teškoj materijalnoj situaciji“, poručili su oni.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.