Politika

"Dijalog o imenovanjima u pravosuđu otvore"

Mandić: Vjerujem da ćemo u srijedu izabrati sedmog sudiju Ustavnog suda

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da vjeruje da će poslanici u srijedu izabrati nedostajućeg sedmog sudiju Ustavnog suda.

Mandić: Vjerujem da ćemo u srijedu izabrati sedmog sudiju Ustavnog suda Foto: SCG
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je, na konferenciji za medije u Skupštini, rekao da je dijalog o imenovanjima u pravosuđu otvoren.

“Koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG), a imali smo razgovore sa našim kolegama iz parlamentarne većine, želi u periodu koji je pred nama, a koji podrazumijeva poštovanje svih procedura vezano za izbor i vrhovnog državnog tužioca i Sudskog savjeta, da taj posao odradi”, naveo je Mandić.

On je rekao da, među 11 kandidata postoje tri kandidata oko kojih može da se okupi potrebna tropetinska većina da bi bili izabrani.

“Očekujem i vjerujem da ćemo u ovoj Skupštini u srijedu slaviti nedostajućeg sedmog sudiju Ustavnog suda, a onda u skladu sa neophodnim procedurama da izaberemo i vrhovnog državnog tužioca i tri nedostajuća člana sudskog savjeta”, naveo je Mandić.

On je kazao da će nakon toga parlament imati neophodne alate da svoj posao radu kvalitetno.

Mandić je dodao da to ne oduzima pravo Tužilačkom savjetu da odgovori na predstavku, koju su im davno poslali.

"Ne oduzima pravo ni Sudskom savjetu da radi svoj posao, kao što nikome ne smeta pokažu da nijesu svi u funkciji samo jedne politike i da neki u pravosuđu nijesu u funkciji novca Radoja Zvicera”, naveo je Mandić.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
U UNTERMENS_neregistrovani
20.11.2023. 15:35

Zašto objavljujete šta priča četnik I terorista? isti ste

4
1
E E_viva_vero_montenegro
20.11.2023. 13:22

Jesi li dobro provjerio i odmjerio da je 100% po mjeri rakića vulina dodika vučića porfirija itd nemoj da se slučajno preigraš ..

13
2
C Comita_neregistrovani
20.11.2023. 13:38

@E_viva_vero_montenegro kad će Vojvoda u pośetu skupštini Kosova!

10
1