Politika

"Niko ne smije da vrši pritisak na bilo koga"

Mandić: Važan dogovor, čestitam Vladi i opoziciji

Više od 3.000 popisivača sjutra u osam sati krenuće da rade važan posao. Uspjeli smo da postignemo dogovor koji je vrijedjelo čekati i tri godine, i sve relevantne političke snage stoje iza ovog popisa i čestitam Vladi i opoziciji, kao i nacionalnim savjetima, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u Dnevniku TVCG.

Mandić: Važan dogovor, čestitam Vladi i opoziciji Foto: Skupština CG
RTCGIzvor

Mandić je rekao da niko ne smije da vrši pritisak na bilo koga. Istakao je da Monstat zaslužuje sve pohvale koje mu je uputio Eurostat.

"Nakon više odlaganja, popisivači kreću da rade važan posao", rekao je Mandić.

Govoreći o izboru vrhovnog tužioca, kazao je da veoma cijeni karijeru Milorada Markovića, kandidata, i istakao je da parlamentarna većina treba da o njemu razgovara. Kazao je da se nada da će novi VDT biti izabran jednoglasno u parlamentu, a naveo je da Marković ima prednost.

"A ta je prednost što ne dolazi iz tužilačke organizacije. On može da bude ličnost koja može da oslobodi tužičaštvo uticaja bilo kakve politike", rekao je Mandić.

Kazao je da je Socijalni savjet predložio starosnu granicu za odlazak u penziju 65 godina za žene i muškarce.

"Ako Socijalni savjet nešto predlaže, Vlada podržava ne mislim da parlament da treba nešto odlaže jer dogovor kuću gradi. To je put za novu Crnu Goru", rekao je Mandić.

Portal Analitika