Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Mandić: Krivokapić zbog straha za fotelju nije potpisao Temeljni ugovor, nećemo ga rušiti sa DPS-om

Mandić: Krivokapić zbog straha za fotelju nije potpisao Temeljni ugovor, nećemo ga rušiti sa DPS-om

Demokratski front (DF) neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) glasati nepovjerenje vladi, kazao je funkcioner tog saveza Andrija Mandić navodeći da bi najgore rješenje za postojeću krizu bio dogovor neke od vladajućih stranaka sa DPS-om za formiranje manjinske vlade.

Mandić: Krivokapić zbog straha za fotelju nije potpisao Temeljni ugovor, nećemo ga rušiti sa DPS-om Foto: PA
TV Adria/PobjedaIzvor

Mandić je kazao da mu je neko prije godinu govorio da će vladu koju su podržali ocjenjivati loše, ne bi mu vjerovao.

"Svi smo imali velika očekivanja. Desila se teška kompromitacija velike pobjede i velike ideje. Vlada je porušila sve demokratske standarde u nju su neki ušli ljudi koji nijesu bili na izborima i koji su godinama podržavali DPS", rekao je Mandić gostujući u emisiji „Patriotske igre“ na Adria TV.

Komentarišući izjavu premijera koji je kazao da je njegova Vlada najkompetentnija u istoriji, Mandić je kazao da će Krivokapićeva Vlada ostati upamćena po izigravanju narodne volje.

"Ta Vlada je služila međunarodnim centrima koja nije ispunila nijedno od obećanja koje smo dogovorili prije nego što su se formirali. Nijedan investitor nije došao, gora je ekonomska situacija nego 2019, nezaposlenost je na najvišem nivou. Kada onda neko kaže da je ova Vlada uradila mnogo onda vam ostaje samo da se smijete", naveo je Mandić.

Ponovio je da Front neće sa DPS-om glasati nepovjerenje Vladi.

"To što mi imamo loše mišljenje o Vladi ne znači da ćemo praviti dilove sa DPS-om. Kakav god da je Krivokapić bolji je od vlada koje je vodio DPS", naveo je Mandić.

Kazao je da neće ići na svečanost koju Krivokapić organizuje povodom prve godine rada Vlade.

"Šta imamo da slavimo", upitao je Mandić.

Saopštio je da Krivokapić zbog fotelje i rizika da više ne bude premijer nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC u maju.

"Ko bi propustio tu priliku zbog jedne fotelje. A svaki funkcioner DF-a, koji ne idu u crkvu tako često kao Krivokapić, potpisali bi Temeljni ugovor pa ne da mi je cijena fotelja nego bih bio spreman da riješim jedan problem zbog kojeg su se i organizovale litije", naveo je Mandić.

Smatra da će nakon lokalnih izbora parlamentarna većina smoći snage da se ide na izbor nove vlade.

"Desetog na veče konstatovaćemo da li ima dogovora i jedno od rješenja je da se vrati mandat i da se ide na izbore. Najgore rješenje je da se dogovara bilo šta sa DPS-om. Takve prevare su postojale i ranije, ali nije tada bilo narodne pobjede kao što je bila 30. avgusta. Danas ko bi tako nešto pokušao taj sigurno ne bi dobro prošao ne samo na izborima već u reakcijama ljutih građana koji imaju pravo da traže da se pravda zadovolji", naveo je Mandić.

Portal Analitika