Politika

Predsjednik Nove i jedan od lidera DF-a poručio

Mandić: Bečić da vrati tužilačke zakone u parlamentarnu proceduru

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, pozvao je danas predsjednika Skupštine Crne Gore, Aleksu Bečića, da vrati u parlamentarnu proceduru tužilačke zakone.

Mandić: Bečić da vrati tužilačke zakone u parlamentarnu proceduru Foto: Foto: D. Malidžan/Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da su tužilački zakonu povučeni iz skupštinske procedure na volšeban način.

„Prvo je najavljeno da će se tužilački zakoni usvojiti do 18. marta, a sad imamo informaciju da će se Venecijanska komisija izjasniti o njima do kraja martra, pa ćemo imati odgađanje u nedogled, tako da će tužilačka organizacija nastaviti da radi, zloupotrebljavajući ustav i zakon, mučeći ljude i nanoseći štetu svim dobronamjernim ljudima“, saopšio je Mandić na pres-konferenciji u Skupštini Crne Gore.

Mandić smatra da u novoj parlamentarnoj većini, s kojom su, kako je rekao, bili potpisani zakoni za smjenu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, nema hrabrih ljudi.

„Ovo je dramatičan trenutak za Crnu Goru i važan dio puta koji moramo da pređemo“, istakao je on.

Mandić je dalje kazao da su se juče u Srbiji pojavila svjedočenja generala Bratislava Dikića, koji je, prema riječima lidera Nove, govorio o torturi koju je prošao u Crnoj Gori. Dikić je, kaže Mandić, saopštio da su „glavni mučitelji bili Katnić i njegov saradnik Saša Čađenović“.

Mandićev kolega iz DF-a, Milan Knežević, pozvao je parlamentarnu većinu da obnovi potpise za tužilačke zakone.

On je kazao da je Vlada ušla u krizu zbog izbora direkora Uprave policije (UP), te dodao da DF neće podržati nijednog od trenutnih kandidata za direktora UP. Knežević je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da poništi konkurs koji je raspisala v.d. direkorice Uprave za kadrove, Jovana Nišavić, „dokazani kadar DPS-a”.

„Treba raspisati novi konkurs na koji će se prijaviti ljudi kao što su Dražen Medojević i Predrag Šuković”, poručio je Knežević.

Portal Analitika