Crna hronika

Osumnjičena djeca stara devet, 11 i 13 godina, maloljetnik star 11 godina vozio ukradeni autobus

Maloljetnici osumnjičeni za više krađa u Nikšiću: Otuđili auto, autobus, novčanik, kasetofon...

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti od početka mjeseca rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, navode iz Uprave policije. 

Ilustracija Foto: UP
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon", navode iz Uprave policije. 

Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su, navode iz Uprave policije, do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina.

"Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnih lica ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni", navode iz Uprave policije. 

Nadalje, policiji je u Nikšiću prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi.

"Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao", navode iz Uprave policije. 

Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila. Međutim, pomenuta lica, kako pojašnjavaju iz Uprave policije, nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti.

"Istoga dana policiji je u Nikšiću još jedno lice prijavilo da mu je otuđeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično djelo oduzimanje vozila", navode iz Uprave policije. 

Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloljetna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor.

Portal Analitika