Ostalo

Mala zemlja - velika srca: Crnogorske rukometašice iznenadile svijet!

Izvor

Predivna zemlja na Balkanu, koja broji 600.000 stanovnika, a svega „100 ženskih igračica“, kako se našalio trener Dragan Adžić, pokazala je da fizička snaga, broj sportskih sala i sve udobnosti ovog svijeta nijesu ključ za pobjedu, već veliko srce i želja.

1008MALACRNAGORADa Crna Gora osvaja prvu olimpijsku medalju poslije nezavisnosti, odjeknulo je sinoć oko 23 časa, ukrasivši naslovne strane BBC-ja (Bi-Bi-Si), Chicago trubune-a (Čikako Tribjun), Washington Posta (Vašington post), Euronews-a (Euronjuz), Eurosporta, CNN-a (Si-En-En)...

- Ovo je nevjerovatan uspjeh. Ovo je naša prva olimpijska medalja u istoriji zemlje. Istorijski momenat koji nikada nećemo zaboraviti. Samo 100 žena u Crnoj Gori igra rukomet, kazao je Dragan Adžić, prenio je Fox news (Foks njuz).

Adžić nije bio iznenađen što smo izborili finale (a i zašto bi kada igramo vrhunski rukomet), dok desni bek Katarina Bulatović dodaje da sinoć nijesu pružile najbolju igru, te da u finalu možemo očekivati još bolju.

Iako je Norveška favorit, trener zlatnih djevojaka je kazao da će uraditi sve da ih iznenadi.

- Znamo šta treba da radimo, vidjećete u nedjelju, kazao je Adžić.

1008rukkkkkkStrani mediji, poput „Fox sports“ pišu da će Crna Gora morati da bude mnogo samouvjerena , budući da Norvežanke već drže zlato sa svjetskog i evropskog prvenstva, te da predstoji veliki zadatak.

Pravi navijači znaju da je misija uspjela: sada svako ko grije stolicu na olimpijskim trbinama zna gdje je Crna Gora! Sada se zna da u jednoj maloj zemlji na Balkanu, igraju impresivne žene sa velikim srcem.

foto:washingtonpost, sportinglife.com, asia.eurosport.com, bbc.co.uk, euronews.com

LONDON1008rukomet21008rukomet31008rukomet41008rukomet51008medalja1008medalja21008medalja3
Portal Analitika