Politika

Maksimović: Pavlović stvorio nepovjerene članstva prema PzP-u

Izvor

Ona navodi da posljednja dešavanja ukazuju da DF nije zadovoljio suštinu svog formiranja i da na poslaničkoj listi nema nijedan visoko rangirani kandidat za poslanika sa sjevera. Pored toga, navodi Maksimović, u prvih 30 na listi nije zadovoljen ni nacionalni kriterijum što je prema riječima Maksimović čudno.

“Na posljednjoj sjednici GO PzP-a čak devet opštinskih odbora ili oko 80 odsto diskutanata odnosno predstavnika pomenutih odbora je tražilo da se član Predsjedištva PzP-a Mersudin Međedović nađe u samom vrhu poslaničke liste. Čak je prije toga nekoliko OO PzP-a i u pisanoj formi od Predsjedništva PzP-a i GO tražilo da se pomenuti kandidat nađe u samom vrhu poslaničke liste, međutim neki od takvih zahtjeva od strane najvećihfunkcionera PzP-a su sakriveni i nijesu dati na uvid članovima Predsjedništva i članovima GO PzP-a”, kaže se u saopštenju Ivanke Maksimović.

“Nakon takvog redosljeda ali i zbog drugih dešavanja ne želeći da snosim odgovornost izbornog neuspjeha zbog posljedica nastale situacije ja kao član GO  PzP-a Ivanka Maksimović dajem ostavku na pomenutu funkciju”, precizirala je Maksimović.

Ona je dodala da se činu ostavke pridružilo još 104 evedintiranih članova PzP-a koji takođe više ne žele da budu, kako je navela, dio kreiranja pogrešne i nakaradne politike.

“Ako vrh partije nije želio demokratsku promjenu unutar njihove nametnute poslaničke liste kako bi tek izvršili demokratske promjene u Crnoj Gori. Da li bi se te promjene dešavale na način zapostavljanja sjevera, zapostavljanja nacionalne zastupljenosti u državnim i opštinskim organima”, pita se Maksimović.

Ona je pozvala Mersudina Međedovića da prestane davati podršku partijikoja se opredijelila za sprovodjenje neke čude politike.

“DF nije uopšte formiran u skladu sa diskutovanim na sjednicama svojih  organa. Postojeća situacija je daleko od demokratsko zauzetih stavova diskutanata na pomenutim sjednicama, što se sada u potpunosti poklapa sa izjavama prof. dr Đorđa Blažića”, kazala je Maksimović i iskazala zabrinutost zbog prikrivanja povezanosti pojedinaca iz Pozitivne Crne Gore i DF-a.

"Sada se uopšte ne čudim zašto su na licemjeran način u situaciji očiglednih zabluda i nedostatka pravih informacija isključeni iz partije članovi Predsjedništva PzP-a Boris Marić, Sergej Sekulović, Miloš Konatar i drugi, i ne bi me iznenadilo da se isti scenario pripremi i članu Predsjedništva PzP-a Mr Milošu Bigoviću koji na postojećoj poslaničkoj listi uopšte nije ni stavljen iako važi za jednog od najkvalitetnijih članova PzP-a ali očigledno da mu je to i mana kao i drugima jer takvima neko u Partiji ne dozvoljava dalji napredak”, ističe se u saopštenju Ivanke Maksimović.

Portal Analitika