Svijet

Majka Leha Kačinjskog juče saznala za smrt sina

Izvor

Brat blizanac poginulog predsjednika, bivši premijer Jaroslav Kačinjski saopštio je tragičnu vijest majci kada ju je danas posjetio u bolnici u Varšavi u kojoj Kačinjska leži već više od dva mjeseca, piše u današnjem broju poljski dnevnik "Žečpospolita".

"Prvo je nastao veliki šok a onda su razgovarali. Tragičnu vijest primila je jako teško ali ne kritično", rekao je poljskom dnevniku bliskom konzervativcima Kačinjskog neimenovani izvor.

Jaroslav Kačinjski oklijevao je jako dugo da majci saopšti da su u avionskoj nesreći kraj Smolenska poginuli i njegov brat zajedno sa suprugom i još 94 člana visoke vojne i državne delegacije i posade aviona koji su pošli 10. aprila na komemoraciju Poljacima, vojnim zarobljenicima strijeljanim u obližnjoj Katinskoj šumi u proljeće 1940. godine, prenosi Beta.

Jaroslav Kačinjski u intervjuu tabloidu "Super ekspres" 22. maja ukazao je da ipak mora da nađe način da to majci saopšti, iako su ga ljekari od toga odvraćali, kako ta strašna vijest ne bi ugrozila ionako teško poljuljano zdravlje 84-godišnje Kačinjske.

"Na početku mi je bilo lakše, poslije mnogo dana u polusvesnom stanju mama je bila psihički u teškom stanju i mislila je da sam ja Leh. Nikada ranije nas nije tako pomiješala", rekao je Jaroslav Kačinjski u tom intervjuu. 

Nekoliko desetina minuta stariji brat blizanac istakao je da više nema šta da smišlja gde je navodno njegov brat Leh i da će morati konačno majci da saopšti da je poginuo. 

"Strašno se toga plašim", priznao je otvoreno Jaroslav Kačinjski.

Portal Analitika