Rukomet

Mađarska se izjednačila sa nama, u grupi sa kojom se ukrštamo Njemačka otpisala Rumuniju

U glavnoj rundi Svjetskog prvenstva polako se bliži kraju prvo kolo, a u našoj je grupi gotov još jedan meč.

Mađarska se izjednačila sa nama, u grupi sa kojom se ukrštamo Njemačka otpisala Rumuniju Foto: IHF
Portal AnalitikaIzvor

Nakon poraza naše reprezentacije od Hrvatske (24:25), Mađarska je bez većih problema trijumfovala protiv Senegala - 30:20 (14:8). Katrin Klujber postigla je devet golova, a na drugoj strani Sanja osam.

Tako mi i Mađarska imamo četiri boda, a Hrvatska jedan manje. Pritom, mi smo uprkos slabijoj gol razlici ispred Mađarske, jer smo slavili u međusobnom susretu. Naravno, na četiri boda je i Švedska, no za očekivati je da one na kraju prve runde večeras trijumfuju protiv Kameruna.

Crna Gora u subotu igra protiv Senegala, Hrvatska protiv Kameruna, a Švedska protiv Mađarske. U slučaju da stignemo do pobjede protiv afričke selekcije, Mađarska bi već bila otpisana sa SP ukoliko izgubi od Švedske.

Odigrana su i dva duela u grupi sa kojom se ukršta naša u četvrtfinalu.

Poljska je sačuvala nadu u plasman, i to nakon tijesne pobjede protiv Srbije, poslije velikog preokreta - 22:21 (10:13).. 

U derbiju dana u toj grupi, Njemačka je savladala, a po svemu sudeći i otpisala Rumuniju iz dalje borbe za čelna dva mjesta, uz rezultat 24:22 (9:12). Njemice su predvodile Del i Lot sa po četiri gola, a u Rumuniji je Bukeši postigla osam golova.

Večeras će u toj grupi biti odigran i meč Danska - Japan. 

Tabela: Njemačka 6, Danska 4, Poljska 4, Rumunija 2, Japan 0, Srbija 0.

Portal Analitika