Politika

Lukšić: Pripadnici specijalnih jedinica pokazali hrabrost i posvećenost poslu

Izvor

On je danas, sa ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem i direktorom Uprave policije Božidarom Vuksanovićem, posjetio pripadnike Specijalne antiterorističke (SAJ) i Posebne jedinice policije (PJP).

Lukšić je kazao da je od uvođenja vanrednog stanja najozbiljniji izazov bio pomoći građanima da prežive i da se nose sa posledicama elementarne nepogode, što su pripadnici dvaju jedinica učinili.

-To je pokazalo vašu spremnost, odanost i privrženost poslovima koje obavljaju. Vi ste ti koji ste prethodnih dana u više situacija pokazali požrtvovanje, svoju odanost sistemu- rekao je on.

Lukšić je siguran da se zajedničkim snagama mogu premostiti i rizici koji se očekuju narednih dana.

On vjeruje „da se primičemo vremenu kada ćemo doći u zonu stabilnih vremenskih prilika i biti u prilici da predložimo ukidanje vanrednog stanja“.

-Narednih nekoliko dana očekuje nas određeno pogoršanje vremena, ali nadam se ne u mjeri u kojoj smo to imali u prethodnom periodu- pojasnio je Lukšić.

Vuksanović je kazao da pripadnici SAJ i PJP mogu računati na njegovu podršku dok god bude na čelu Uprave policije.

-Posebnu ću pažnju posvetiti vama i onima koji neposredno rade ove poslove, jer smatram da su to stubovi naše države- ocijenio je Vuksanović.

Kako je naveo, naredbe koje se upućuju pripadnicima ovih jedinica podrazumijevaju da oni moraju čuvati i živote onih kojima pružaju pomoć, ali i svoje.

Pripadnici specijalnih jedinica su, dodaje Vuksanović, uvijek „svoje živote stavljali kao glavni štit i išli u realizaciju tih aktivnosti“.

On je kazao i da se ne treba zadovoljiti dosadašnjim uspjesima.

-Svaki naredni dan nosi sa sobom nove izazove i siguran sam da ćete kao i do sada, vi kao pripadnici SAJ i PJP, biti u toj prvoj liniji odbrane u pitanju svih nepogoda i problema koji se budu pojavili- smatra Vuksanović.

Brajović je rekao da su članovi PJP i SAJ pokazali šta znači pravo herojstvo, navodeći da su „junaci o kojima Crna Gora priča ovih dana“.

-Bio bih najzadovoljniji kada bih mogao da kažem da smo završili zadatak koji nam je dat u ovom periodu, da je sve to iza nas. Nažalost nije, imamo još svakodnevnih akcija i spašavanja i dopreme hrane i ljekova, a Crna Gora se oslanja na svoje elitne jedinice- zaključio je Brajović.

Portal Analitika