Abiznis

Luka Bar interesantna Italijanima

Izvor

Lompar se sastao sa italijanskim parlamentarcem Masimom Nikolućijem i čelnim ljudima kompanija Arvedi i Brest Italija, kako bi razgovarali o saradnji u oblasti transporta između dvije zemlje.

"Arvedi grupa bavi se proizvodnjom, preradom i valjanjem čeličnih proizvoda i zapošljava preko 1.800 ljudi sa godišnjim prometom od preko 1.300 miliona eura", daopšteno je iz Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija.

Italijanska delegacija posjetila je Crnu Goru kako bi se bolje informisala o mogućnostima učestvovanja njihovih kompanija na tenderu za Luku Bar.

Lompar je delegaciju upoznao sa procesom privatizacije i razvojem lučkih kapaciteta, izražavajući zadovoljstvo za sve veću zainteresovanost italijanskih privrednika za razvojne projekte u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o željeznici kao i rekonstrukciji željezničke linije Beograd-Bar, čija se rekonstrukcija realizuje shodno potpisanom Memorandumu između Ministarstva sobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore, Ministarstva za ekonomski razvoj Republike Italije i Ministarstva za infrastrukturu Republike Srbije.

Italijanska firma ITALFERR,otpočela je 2. oktobra prošle godine realizaciju ovog projekta za koje je Ministarstvo za ekonomski razvoj Republike Italije obezbjedilo sredstva u iznosu od milon eura.

Portal Analitika