Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Lovćenske straže: BIRN-ove „crna i bijela ruka“ metodolološkog targetiranja crnogorskog patriotizma

"Eklatantan primjer najprizemnije propagande"

Lovćenske straže: BIRN-ove „crna i bijela ruka“ metodolološkog targetiranja crnogorskog patriotizma

Iz Patriotskog pokreta Lovćenske straže 1990. su ocijenili da je dopunjeno istraživanje BIRN-a "eklatantan primjer najprizemnije i ujedno najopasnije propagande kojom su se prije njih služili „gebelsovci“".

Lovćenske straže: BIRN-ove „crna i bijela ruka“ metodolološkog targetiranja crnogorskog patriotizma Foto: Lovćenske straže
Portal AnalitikaIzvor

„Nakon „ažuriranog“ izvještaja BIRN-a i navodnog uklanjanja imena dvije targetirane Crnogorke, novinarke Kaćuše Krsmanović i građanske aktivistkinje Tijane Lopičić, sa liste feminističke grupe „Bogougodnice“, označene kao ekstremistička grupa, u obrazloženju i potvrdi postojanjatzv.“crnogorskog ekstremizma“našao se i Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ , kao i navijačka grupa „Ultra Crna Gora““, navodi se u saopštenju. 

Prema njihovim riječima, „BIRN-ovo „reprint izdanje“ mape ekstremista u Crnoj Gori, sa pojašnjenjem i proširenim spektrom manipulacija, spinova i notornih laži, postaje eklatantan primjer najprizemnije i ujedno najopasnije propagande kojom su se prije njih služili „gebelsovci“, a koje „birnovci“ vješto koriste kao sajbersnajpere kojima na nišanu drže svakog pojedinca ili organizaciju koji glasno stanu u odbranu napanutih civilizacijskih vrijednosti naše voljene domovine“. 

„U BIRN-ovom cenzurisanju ljubavi prema Crnoj Gori kao suverenoj, antifašističkoj, multietničkoj, multikonfensionalnoj i sekularnoj državi, kao jedinstven fenomen novinarskog kvaziistraživanja polazna metodološka matrica bila je da se zaprijeti, uguši i ućutka svaki vid demokratskog, nenasilnog i dostojanstvenog otpora politikantskim, koruptivnim, destruktivnim, agresivnim teokratskim i srpsko-ruskim šovinističkim strukturama koje već duže od dvije godine državu Crnu Goru pokušavaju izopštiti iz zajednice evroatlanskih zemalja i spriječiti njen ulazak u EU“, istakli su iz Patriotskog pokreta Lovćenske straže. 

Oni su istakli da u nijednom, od preko dvjesta objavljenih tekstova i reagovanja Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990.“koje su objavljivali domaći i regionalni mediji, narativni diskurs ovog udruženja ne sadrži ni primisao na ekstremizam, niti bilo koji drugi vid devijantnog društveno-političkog ponašanja i transkribovanja istog. 

„Članstvo i simpatizeri Patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990.“ zagovaraju: državni patriotizam, baštine antifašizam i u realnom životu žive interkulturalizam", naglasili su.

Trude se, dodaju oni, da njihovo djelovanje bude u skladu riječi velikog humaniste duhovnog pastira blaženopočivšeg don Pavla Marvulića koji je, podsjećaju oni, ostao upamćen u narodu i po izreci: „Bez obzira koje smo vjere, mi smo kamen i bedem ove zemlje, jer smo mi zemlja ove zemlje“.

"Podrška koju smo uputili svim besramno targetiranim građanima Crne Gore postala je mamac za nepametne i neškolovane novinare kojima je „ljetnji kurs“ medijskog koncerna Vijesti jedina legitimacija za opravdano druženje s narko-klanovima i „svetosavskim bratstvenicima“ čijim se epskim lelekom slavi prosipanje turske krvi“, kazali su. 

Ono što se, prema njihovim riječima, krije iza prozirne kvazinovinarske dimne zavjese BIRN-a, kada je u pitanju Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990.“ kao i navijačka grupa „Ultra Crna Gora“ jeste diskreditacija nepatvorenog patriotizma oličena u crnogorskom čojstvu, koje je udruženo s hrabrošću, junaštvom i bezrezervnom odanošću jedinom ognjištu uvijek bilo i ostalo tvrda odbrana svakog krša crnogorske zemlje.

"Ako su podrška razvoju građanskog društva u Crnoj Gorii zaštita nacionalnih interesa Crne Gore, uključujući i uzvišen primjer sportskog i moralnog navijanja za svoju reprezentaciju, stigma za ekstremizam, onda finansijerima ovog naručenog istraživanja poručujemo da dio novca ulože u neke nove „Staljinove gulage“ i golootočke kaznionice u kojima će cjelokupna građanska Crna Gora „revidirati“ svoj patriotizam, antifašizam, semitizam, multikulturalizam i čojstvo koji su je održali u milenijumu koji je za nama, ali će je održati i onom koji slijedi“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
C Cus_neregistrovani
01.12.2022. 20:47

Nije Niko nego Milka tadic vam je ovo uradila. Sa ambasadorkom EU.

11
0
i ivica_neregistrovani
01.12.2022. 18:13

Taj Birn je Srbija podplatila da sere protiv Cg kao i sve Srbijanske ampasade po svijetu idu okolo i seru protiv CG i lazu da je to SRbska zemlja.Banda Cetnicka

17
1
l ljubav__neregistrovani
01.12.2022. 17:40

Želim da mi dopustite da volim 💕 volim svoju DRŽAVU CRNU GORU! 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪 🇲🇪

26
1
c cg12__neregistrovani
01.12.2022. 17:29

Dunuće nam u ..... .Kao odgovor samo jači ,masovniji protesti. Da je vječna!

30
2
D Dvije_verzije_neregistrovani
01.12.2022. 20:31

@cg12__neregistrovani Upravo tako, a moze i ovako: punuce nam u prk..

13
0
S Sreten_Vujovic
01.12.2022. 17:19

Čast je biti na BIRN-ovoj listi ekstremista i "desničara"!

30
3
s susjedHR
01.12.2022. 17:11

Crnogorska himna, najluđa himna na svijetu! Ledi se krv u žilama ! Crnogorci jedni ste jedini na svijetu!

36
3