Abiznis

Loukost letovi kompanije Jet2 iz Britanije za Crnu Goru od 2022. godine

Kompanija Jet2, loukost avioprevoznik iz Velike Britanije, najavio letove iz Londona i Mančestera za Crnu Goru za period ljetnje sezone 2022. godine, saznaje portal Pobjede.

Loukost letovi kompanije Jet2 iz Britanije za Crnu Goru od 2022. godine Foto: Ilustracija
PobjedaIzvor

Ove rute su bile planirane za ljetnju sezonu još prošle godine, ali su planovi prekinuti zbog pandemije korona virusa. Ipak, kompanija Jet2 ne želi da odustane od ovih linija i smatra da će joj biti profitabilne, računajući na interesovanje britanskih turista da tokom ljetnje sezone borave u našoj zemlji.

Već je objavljeno, da će letovi na ovim rutama, iz Mančestera i sa aerodroma Stansted u Londonu, ka Tivtu krenuti od 30. aprila naredne godine. Planirana su po dva leta sedmično sa oba aerodroma u Velikoj Britaniji, do kraja sezone u oktobru 2022. godine.

Takođe, na sajtu kompanije Jet2 već se mogu rezervisati letovi iz Velike Britanije za Tivat, počev od 30. aprila naredne godine.

Kada su letovi iz Mančestera u pitanju, Jet2 će imati direktnu konkurenciju kompanije easyJet, koja je prevezla 20.049 putnika tokom sezone 2019. godine. Popunjenost tih letova bila je čak 90,3 procenta.

Kompanija Jet2 uspješno funkcioniše još od 1983. godine, tada kao Channel Express. Organizuje letove sa 13 aerodroma u Ujedinjenom Kraljevstvu i Španiji. Veličina flote ove kompanije je čak 91 letilica, a zapošljava čak 13.000 ljudi.

Ukupno, tokom 2019. godine Jet2 prevezla je čak 14,3 miliona putnika, uz popunjenost letova od 90,9 procenata, prije značajnog pada uslovljenog pandemijom korona virusa u prošloj godini, za koju još nijesu objavljeni zvanični podaci.

Naša zemlja je prethodnih sedmica u brojnim britanskim medijima, poput Dejli Telegrafa, označena kao jedna od top pandemijskih destinacija za britanske turiste. Takođe, Dejli Telegraf je Crnu Goru, kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, prije tri sedmice označio kao zemlju koja je idealna destinacija za brojne bogate Britance koji žele da dođu do državljanstva neke od evropskih zemalja, nakon Bregzita i izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU.

Portal Analitika