Turizam

"Crna Gora jedinstvena zbog prirodnih ljepota"

Londonski Tajms uvrstio našu zemlju među 25 najljepših destinacija svijeta

Britanski dnevni list Tajms („The Times“) sa milionskim auditorijumom, uvrstio je Crnu Goru u 25 najljepših destinacija za odmor u Evropi.

Londonski Tajms uvrstio našu zemlju među 25 najljepših destinacija svijeta Foto: NTO
Portal AnalitikaIzvor

U članku koji je objavljen u online i štampanom izdanju ovog lista, Crna Gora se našla među najpopularnijim destinacijama kao što su Španija, Italija, Grčka i Portugal. Navodi se da je naša zemlja jedinstvena zbog prirodnih ljepota.

“Ima Biogradsku goru – jednu od tri preostale prašume u Evropi, Skadarsko jezero – najveće jezero na Balkanu koje se proteže kroz Crnu Goru i Albaniju, kao i prelijepi kanjon rijeke Tare”, piše u članku.

Ističe se da su atraktivni i primorski gradovi, uključujući živahnu Budvu i Kotor koji je okružen planinskim vrhovima.

Osim toga, u članku naslovljenom „25 mjesta u Evropi sa sjajnim plažama za bijeg od gradskih gužvi”, uz čuvena turistička odredišta kao što su Nica, Venecija, La Korunja, Lisabon, Larnaka, nalazi se i Tivat uz preporuku „Uronite u Bokokotorski zaliv”.

“Neće vam smetati nedostatak pijeska u zalivu, jer ćete uživati u pogledu na mirno plavo more i visoke planinske vrhove”, piše u članku.

Imajući u vidu uticaj britanskog dnevnog lista „The Times”, očekuje se da će ovi članci rezultirati unaprijeđenim imidžom Crne Gore na tržištu Velike Britanije i doprinijeti rastu interesovanja sa ovog važnog emitivnog tržišta, napominju iz naše Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T Tanjaaaa
07.09.2023. 17:27

i jeste najlepša, samo još da u solisu stan pronađem i dolazim na primorje da zivim... mogu makar da mastam

2
0
r rašo_neregistrovani
07.09.2023. 13:54

sve nam je bog dao izuzev pameti, tako da nam je sve uzalud.

10
0
S Sused_neregistrovani
07.09.2023. 14:10

@rašo_neregistrovani Zaboravio si napisati ono glavno Nemamo dobre komšije a to je skoro bitnije od pameti

4
0
N Neopjevane_budale_neregistrovani
07.09.2023. 14:11

@rašo_neregistrovani Stvarno!

2
0