Politika

Lompar Zekoviću: Mizogin ispad diletanta za javne finansije

,,Bolje bi bilo da funkcioner SDP-a Bojan Zeković nije pokušao dalje da opravda populistički potez partije kojoj pripada, jer je u svom odgovoru pokazao i izraziti stepen mizoginije, političke nekulture, ali i nepoznavanja materije o kojoj govori“, odgovorila je odbornica Građanskog pokreta URA sa Cetinja Vladana Lomparna reagovanje člana Glavnog odbora SDP-a Bojana Zekovića.

Lompar Zekoviću: Mizogin ispad diletanta za javne finansije Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

Lompar je istakla da je voljna da, u duhu kolegijalnosti, Zekovića poduči osnovnim feminističkim načelima.

,,To što kolega Zeković smatra da su žene u politici nesposobne da same napišu političko saopštenje, dovoljno govori o stepenu demokratičnosti, rodne ravnopravnosti i političke kulture za koje se, kao član nekada građanski orjentisane političke partije, zalaže. Imajući to u vidu, ne bih cjepidlačila i pokušala da mu objasnim od kada su i zbog čega termini poput gospođa i gospođica prevaziđeni u svakom dijalogu, pa i političkom. To je za Zekovića već viša nauka“, navela je Lompar.

Ona je još kazala da ima razumijevanja za odbrambeni mehanizam Zekovića. 

,,Sigurno je deprimirajuće to što, zbog ranijeg nedostatka političke hrabrosti SDP i Zeković trenutno ispaštaju i gledaju kako cenzus na izborima u Nikšiću odlazi iz vidokruga, svjesni da ih ne može spasiti ni svakodnevna kontaminacija političke scene. Frustriran time, Zeković pokušava da svoje unutrašnje tegobe reflektuje i na političke neistomišljenike“, navodi Lompar.

Umjesto reformističke uloge, Zeković i SDP izabrali su da budu produžena ruka Demokratske partije socijalista koja će ih posmatrati kao statističku grešku zvanu 2/40, napomenula je još odbornica cetinjske URE. 

,,Zato, SDP-u želimo srećnu političku penziju, za koju će dokumentaciju Fondu PIO ta partija dostaviti nakon izbora u Nikšiću“, zaključila je Lompar.

Portal Analitika