Abiznis

Lompar: Ponuda za autoput do kraja februara

Izvor

 

On je Televiziji Crne Gore rekao da će Vlada reagovati brzo po prijemu ponude.

 - Ako bi ta ponuda za nas bila od­mah prihvatljiva i ukoliko ne bi otvorila neka nova pitanja, koja bi zahtijevala dodatno vrijeme, u martu bismo mogli da donesemo odluku - rekao je Lompar. Stručnjaci kineske kompanije, koji o gradnji autoputa pregova­raju sa Vladom, pregledali su prethodnih dana trasu buduće saobraćajnice, nakon čega su saopštili da do kraja februara mogu napraviti ponudu. Lompar je kazao da predstoji na­stavak aktivnosti, kao i da će projekat biti uspješno završen.

 - Jedino dinamika i termini nijesu u potpunosti u našim rukama, a potrebno je ispuniti set različi­tih preduslova - naveo je Lompar. On je, na pitanje da li će eventual­ni neuspjeh u pregovorima sa Kinezima smatrati ličnim neu­spjehom, rekao da se taj projekat ne može doživljavati kao lični.

 - To je značajan i kompleksan projekat i teško se može posmatrati za ličnost, po bilo kom osno­vu. I ako bude uspješan, a nadam se da hoće, ne može se vezati za lični uspjeh. Ipak je to projekat Vlade, na kojem radi veliki broj ljudi - zaključio je Lompar.

Portal Analitika