Lokali u Tuzima danas ne rade

Ugostiteljski objekti u Tuzima jutros ne rade. Takva situacija uslijedila je nakon poziva predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da njegovi sugrađani, do donošenja novih, poštuju protivepidemijske mjere koje su na snazi.

Jutros u Tuzima Foto: RTCG
Jutros u Tuzima
Portal RTCGIzvor

Takođe, danas se saobraća normalno na putu Podgorica-Božaj bez zastoja.

Podsjećamo, lokali u Tuzima će biti zatvoreni do ponedjeljka ujutro, a do tada Vlada treba da donese nove mjere, kojima će se omogućiti rad ugostiteljskih objekata u toj opštini.

U Tuzima su juče uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva. Dodaje se i da su podnesene krivične prijave protiv Đeljošaja i još dvije osobe.

 

Procesuirane tri osobe u Tuzima zbog otvaranja lokala Procesuirane tri osobe u Tuzima zbog otvaranja lokala Procesuirane tri osobe u Tuzima zbog otvaranja lokala Procesuirane tri osobe u Tuzima zbog otvaranja lokala
1
Procesuirane tri osobe u Tuzima zbog otvaranja lokala
25.02.2021 18:13

 

Đeljošaj je sinoć na Fejsbuku objavio da će Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savjet za borbu protiv koronavirusa u narednih 48 sati, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera za Tuzi, koje će važiti od ponedjeljka 1. marta.

 

Đeljošaj: Razmotriće se korekcija mjera koje će važiti od ponedjeljka Đeljošaj: Razmotriće se korekcija mjera koje će važiti od ponedjeljka Đeljošaj: Razmotriće se korekcija mjera koje će važiti od ponedjeljka Đeljošaj: Razmotriće se korekcija mjera koje će važiti od ponedjeljka
0
Đeljošaj: Razmotriće se korekcija mjera koje će važiti…
25.02.2021 23:31

 

To je dogovoreno nakon sastanka Đeljošaja sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Azovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

“U Tuzima, u zadnja tri mjeseca imamo stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mjera od naših građana, kojima se još jednom zahvaljujem”, naveo je Đeljošaj.

On je pozvao sugrađane da, do donošenja novih, poštuju mjere koje su na snazi.


Portal Analitika