Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Ljumović: Vlast u Podgorici iz biblioteka uklanja sve crnogorsko, uskoro će biti tijesno i samom Radosavu Ljumoviću

Ljumović: Vlast u Podgorici iz biblioteka uklanja sve crnogorsko, uskoro će biti tijesno i samom Radosavu Ljumoviću

Sljedbenici politike koja je svoju saveznicu nakon Prvog svjetskog rata pretvorila prvo u Zetsku divizijsku oblast, potom u Zetsku banovinu, samo da bi joj ime zatrli, sada brišu crnogorski pridjev iz statuta hrama knjige u Podgorici,koji nosi ime velikog Radosava Ljumović, kazao je potpredsjednik Liberalne partije Aleksandar Ljumović,

Ljumović: Vlast u Podgorici iz biblioteka uklanja sve crnogorsko, uskoro će biti tijesno i samom Radosavu Ljumoviću Foto: LP
Portal AnalitikaIzvor

"I ne, nije to samo stvar semantike, to je simptom konvertitskog sindroma i prateće alergije na sve što nosi predznak crnogorski. Iako su sa ovog crnogorskog krša, misija im je da ga prvom prilikom proglase tek kršem iz Crne Gore, dok ga ne svedu na puku geografsku odrednicu i zgodnom prigodom zamijene nekom prihvatljivijom zamjenicom koja ne štrči toliko i ne podsjeća na vjekovno trajanje, borbu za slobodu i nasljeđe kojima valja popuniti nečije tuđe, prazne albume...", kaže Ljumović. 

Ista je, dodaje, to matrica koja zločince proglašava za svece, kolaboracioniste u tobožnje antifašiste, a pravoslavlje i njegov specifični razvoj na ovom podneblju svodi na svetosavski nacionalizam kao ideologiju koja je daleko od hrišćanstva i vjere.

"To su vam, dragi građani, duboki povod i razlog što nekome smeta crnogorski genitiv. Nakon kojeg će smetati ili već smetaju crnogorski pisci. Na koncu će, bojati se, u biblioteci podgoričkoj biti tijesno i samom Radosavu Ljumoviću koji se protiv fašizma borio u španskom ratu, dok su se njihovi duhovni oci divili Hitleru i uzimali ga za uzor i primjer praktične izvedbe teorije krvi i tla. Tako izgleda u praksi revizija zdravog razuma kroz nisko i jadno preslovljavanje sa potpisom standardnih nepomenika i dežurnih sluga velikosrpske politike", zaključuje u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dzabe_neregistrovani
27.07.2023. 22:19

To sto rade je zlo, ali duh crnogorski se izbrisati ne moze, isuvise smo jaki, trajemo vec hiljadu godina, a dace Bog i jos hiljadu.

0
0
m milica_neregistrovani
27.07.2023. 11:30

Četnički duh je pušten iz boce 30/08/2020. polako okupira Crnu Goru....A "pleme moje snom mrtvijem spava"....

1
0
P PonosnaPrelacanka_neregistrovani
27.07.2023. 10:54

Ima li u toj biblioteci naseg crnogorskog pisca Mihaila Lalica?Smeta li im i on?Posto je on dostini trn u oku Njegove knjige su opisi o stvarnosti crnogorskoj

6
0
Ć Ćalasan_neregistrovani
27.07.2023. 10:01

A šta čeka luča crnogorska,oće li zasijat, oće li se potomci slobodara budit? Do kad će pleme slobodara snom mrtvijem da spava? Beogradski klero fašizam pravi trijažu za čisti srpski "genetski kod" koji je u središtu velikosrpske okupatorske politike. Uštinite sebe Crnogorci, osjećate li, imali vas? A naprdni svijet Evrope glada, kako se dremljivo budite, a vakat je već odavno bio! Oće li se potomci čestitih predaka umjet postiđeti od podaničke pospanosti?!

11
0
D Deki_neregistrovani
27.07.2023. 09:21

Sta se sad svi čude i Crnogorci glasaju protiv sebe i svoje drzave. Samo glup covjek ne vidi sta radi četnicka bratija

18
1