Marketing

Ljudi, partnerstva i inovacije – formula uspješnog poslovanja

Ljudi, partnerstva i inovacije – formula uspješnog poslovanja Foto: Coca-Cola HBC Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

Uz najsnažniji portfolio u industriji pića, kompanija Coca-Cola HBC ne prestaje da donosi inovacije na tržište, otvarajući nova poglavlja rasta – za svoje zaposlene, svoje kupce, potrošače, partnere. Direktor prodaje u Coca-Cola HBC Crna Gora Velimir Radojević govori o pripremi za predstojeću sezonu, razvoju portfolija, ali i kategoriji kafe, koja je za kratko vrijeme razbudila tržište. 

Pred nama je ljetnja sezona, koju teško da možemo zamisliti bez osvježenja u vidu ohlađene Coca-Cole. Na koji način se pripremate za intenzivni period godine koji slijedi? 

Vrlo smo motivisani, jer iza nas stoje odlični rezultati u prethodnoj godini - koja je bila rekordna kad je prodaja naših proizvoda u pitanju u dosadašnjem poslovanju, ali i jer imamo ono ključno – odličan tim ljudi, izgrađena partnerstva sa kupcima i najsnažniji portfolio na tržištu. To nas uvjerava da ćemo odgovoriti na sve izazove u dijelu godine kada je najveća potražnja za našim proizvodima.

Najvažniji zadatak je da, kao i do sada, našim kupcima i potrošačima, pružimo raznovrstan portfolio i vrijednost više. 

Na tržištu ste se izdvojili konceptom 24/7, podsjetite nas, koje sve sada kategorije imate u portfoliju? 

Uvijek s ponosom ističemo da imamo najraznovrsniji, najmoćniji portfolio pića na tržištu, koji nam omogućava da pružimo prilike za konzumaciju u različito doba dana i za različite ukuse. Gazirana pića ostaju naš prepoznatljiv znak i zaista je privilegija što u portfoliju imamo najpoznatije svjetske brendove kao što su Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Schweppes, Sprite. Dio našeg portfolija su i Next sokovi, ledeni čaj Fuze Tea, potrošačima omiljena voda Rosa i gazirana voda Rosa Homolje, koja je mlad brend na tržištu, ali sa velikim potencijalom rasta. Tu su i energetska pića, Monster i Ultra, za ljubitelje kafe dva vrhunska brenda – britanska Costa Coffee i italijanska kafa Vergnano, sa tradicijom dugom više od 140 godina. Imamo i izuzetno bogatu ponudu alkoholnih pića koja distribuiramo (Finlandia, Bacardi, Edrington).

Finlandia

Reklo bi se da ste do ovako impresivne liste brendova stigli stalnim inovacijama? 

Tako je, inovacije su ključ koji otvara nova poglavlja rasta. 

Prva polovina ove godine je, rekao bih, bila nikad bogatija inovacijama u Coca-Cola HBC. 

Za sve ljubitelje Fante, koji su iščekivali svoje omiljeno piće ali u opciji bez šećera, stigla je Fanta Zero. Uvođenje više propozicija sa manje ili bez šećera naše je strateško određenje, kako bismo potrošačima ponudili i drugačije opcije u skladu sa njihovim životnim stilovima. Sada tri naša najpoznatija gazirana pića (Coca-Cola, Fanta i Schweppes) dolaze i u Zero varijantama, na šta smo izuzetno ponosni. 

Našoj Coca-Cola HBC porodici pridružila se Finlandia, vodeći brend votke u centralnoj i istočnoj Evropi, a od aprila smo počeli i važnu saradnju sa Bacardi grupom. Njihov impresivni portfolio proizvoda među kojima su Martini, Grey Goose, Bombay Sapphire, Patrón i brojni drugi bez kojih ne možete zamisliti nijedan HoReca objekat, dodatno nam je otvorio put razvoja u ovoj kategoriji, a našim prodajnim timovima pružio izazov više.

I naravno, ovdje bih pomenuo miksologiju, kao rastući trend u industriji, na koji odgovaramo kroz inicijative poput Schweppes Mixology, ali i uvođenjem premium brenda Three Cents, koji su napravili barmeni za barmene. Kao premium mixer, ovaj brend će definitivno dati poseban pečat koktelima ovog ljeta, na zadovoljstvo svih ljubitelja koktel kulture.

Costa i Vergnano kafa razbudile tržište

Kafu posmatramo kao jednu od ključnih kategorija budućeg rasta, koja je zaista „razbudila“ naše tržište. Ljubiteljima kafe smo ponudili dva izuzetna brenda, Costa i Vergnano, a o tome koliko su dobro prihvaćeni govori i činjenica da smo za vrlo kratko vrijeme postali dostupni u preko 80 ugostiteljskih objekata. Costa kafa od ove godine dostupna je i za konzumaciju kod kuće – u vidu kapsula koje se mogu naći u bolje snabdjevenim radnjama. 

Kafa je kategorija koja se neprestano razvija, evoluira i pruža potrošačima nova iskustva, inovacije i načine konzumacije. Zato, kao uvertiru za sve što Coca-Cola HBC Crna Gora priprema, mogu da najavim još inovacija u ovoj kategoriji tokom godine i širenje ponude, za sve one koji bez kafe ne mogu zamisliti svoj dan.

Portal Analitika