Društvo

Šljivančanin: Za dva mjeseca naplatili 24 hiljade EUR

Izvor


Glavni turistički inspektor Svetlana Šljivančanin kazala je da je Inspekcija u tom periodu pooštrila kontolu primjene Zakona, i da sprovodi akcije u jutarnjim i kasnim večernjim satima.

„Do sada smo izdali 173 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od oko 23,9 hiljada EUR“, rekla je Šljivančanin radiju Vijesti,javila je Mina.

Prema njenim riječima, pravna lica kažnjena su sa 17 hiljada, odgovorne osobe u njima sa oko hiljadu, preduzetnici sa oko 3,5 hiljada a pojedinci sa oko 2,5 hiljada EUR.

Vlasnici pojedinih podgoričkih lokala ranije su kazali da im se više isplati da povremeno plate kazne, nego da zabrane pušenje u svom objektu.

Šljivančanin je kazala da razumije logiku ugostitelja, ali ih je upozorila da će sudije za prekršaje uskoro početi da izriču visoke novčane kazne.

Ona je pojasnila da su inspektori nekoliko puta u istim ugostiteljskim objektima utvrdili kršenje zakona, i da su ih par puta kaznili sa po 500 EUR i podnijeli tri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

„Do sada nije bilo nijedno ročište kod sudije za prekršaje. Prvo je zakazano za 15. januar, tako da mislim da ugostitelji nijesu svjesni kazni koje ih očekuju“, navela je Šljivančanin.

Portal Analitika