Regioni
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Regioni /
  • Ljekari DZ Herceg Novi: Premještaj četvoro doktora ugrožava hiljade građana, veliki dio pacijenata će biti prisiljen na preregistracije

Dokori negoduju zbog prerazmještaja u područne ambulante

Ljekari DZ Herceg Novi: Premještaj četvoro doktora ugrožava hiljade građana, veliki dio pacijenata će biti prisiljen na preregistracije

Ljekari Službe opšte medicine JZU Dom zdravlja Herceg Novi, Goran Komar, Zinaida Miljković, Danka Krivokapić, Sanja Topić, Tanja Zgradić i Sanja Čeprnjić izrazili su oštar protest povodom prerazmještanja četiri izabrana tima u područne ambulante.

Ilustracija Foto: UGC
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Oni su naveli da je naložen premještaj dr Gorana Komara i dr Zaide Miljković u Bijelu, a dr Sonje Topić i dr Rajković u Igalo. 

"I pored zakonske zasnovanosti ovakve odluke menađžmenta (direktor i medicinski direktor dr Biljana Dapčević), nalazimo da ona temeljno ugrožava hiljade građana među kojima je pretežno broj starih lica - najupućenijih na česte posjete ljekarima. Ovom odlukom ukida se pravo građana na izbor ljekara (izabranog tima) na kome počiva reforma zdravstvenog sistema jer se ljekari čine praktično nedostupnim. Veliki dio pacijenata će biti prisiljen na preregistracije", navode ljekari novskog Doma zdravlja. 

Osim toga, ukidaju se, poručuju, dobre prakse u zdravstvu i respekt za ljekare koji skupa imaju skoro 90 godina staža.

"O brizi o pacijentima, i to starima, da i ne govorimo. Kao iskusni i nekorumpirani ljekari mi u ovim koracima vidimo prevashodno ugrožavanje pacijenata i proizvođenje meteža. Kao ljekari sa ozbiljnim stažom mi smo zainteresovani za doprinos strateškim ciljevima zdravstvenog sistema: radu na detekciji ranog maligniteta i hroničnih nezaraznih bolesti na čijem su vrhu kardiovaskularna oboljenja. Uslov za ispunjenje takvog cilja je zadovoljan zdravstveni radnik", zaključuju novski ljekari. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.