Svijet

"Poštujem njega i Tirama"

Lider francuske desnice: Nisam pogođen Mbapeovom izjavom

Žordan Bardela, predsjednik francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje, koja je nedavno osvojila najviše glasova na izborima u Francuskoj za Evropski parlament, izjavio je danas da nije pogođen izjavom kapitena francuske reprezentacija Kilijana Mbapea koji je rekao da je protiv ekstrema i ideja koja izazivaju podjele.

Lider francuske desnice: Nisam pogođen Mbapeovom izjavom Foto: Rojters
Portal AnalitikaIzvor


„Ako se poziva na glasanje protiv ekstrema, ne osjećam se pogođenim. Imam veliko poštovanje prema Mbapeu i igraču Markusu Tiramu, ali treba poštovati i glas Francuza“, rekao je Bardela za francusku televiziju Se njuz (C-News), prenosi Rojters.

Mbape: Ekstremisti su blizu pobjede, mladi izađite i glasajte, imamo šansu, ovo je sudbonosni momenat u istoriji Francuske
0
Mbape: Ekstremisti su blizu pobjede, mladi izađite…
16.06.2024 23:41


Posle dobrog rezultata ekstremne desnice na izborima za Evropski parlament, predsjednik Francuske Emanuel Makron je raspustio parlament i sazvao vanredne parlamentarne izbore u dva kruga, 30. juna i 7. jula.

Bardela je rekao da mu je "pomalo neprijatno što sportisti dele lekcije ljudima koji primaju 1.400 eura mjesečno i jedva stignu da sastave kraj s krajem“.

Portal Analitika