Politika

"Ne zna se ima li većine"

Lekić: Spajić previše optimističan, jučerašnji sastanak nejasan

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić kazao je da mu jučerašnji sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića nejasan, a da je Spajić previše optimističan.

Lekić: Spajić previše optimističan, jučerašnji sastanak nejasan Foto: Pobjeda
RTCGIzvor

"Spajić je malo previše optimističan, a postoje kontroverze da li uopšte postoji 41 poslanik. Zanimljiva je uloga Milatovića,koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima oko Vlade. On daje mandat na bazi većine i na bazi utiska koji je stekao. Tumačim ovaj njegov angažman kao gest dobre volje da pomogne, a institucionalno ne bi morao", dodao je Lekić, prenosi RTCG. 

Govoreći o izjavama specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, Lekić tvrdi da iste kod jednog dijela građana Crne Gore izazivaju antiameričko raspoloženje.

"Nekad mi te izjave zaliče na izjave komesara Kominterne, a ne od nekog ko dolazi iz SAD jednog Džefersona, jedne SAD koja poštuje Ustav. Ne potcijenimo građane i njihovu svijest. Ne smatrajmo Crnu Goru kao državu koji trči ka Americi kako bi neki ojačali svoje pozicije. Ovo je na kraju moje mišljenje, ja imam istinu u džepu. Zloupotrebljava se Zapad", kazao je Lekić u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore.

Lekić je podsjetio na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je, tvrdi Lekić, poručio Crnoj Gori "pazite se da vam ne slome nogu".

"Milanović se bukvalno sažalio na Crnu Goru. Još ovaj spektakl oko tunela izaziva smijeh, ali to je druga strana medalje", kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima Crna Gora nema snažne institucije.

"Međunarodni faktor je u igri. Bila su velika očekivanja građana, koja nisu ostvarena po mom mišljenju. Nikad nisam bio optimista idealistički, ali bila je najavljena ozbiljna reforma. To ne da nije ostvareno, nego sistem nije ni dirnut. Sve u svemu, sumoran bilans praćen estradnom politikom i samoreklamerstvima", zaključio je Lekić.

Portal Analitika

Komentari (16)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
R Radule_neregistrovani
26.09.2023. 13:11

Zanimljio je kako ovom covjeku ne smeta mijesanje Srbije i nikada to ne pominje a smeta drugih. U cije diple ti sviras Lekicu?

9
1
B Bubamara_neregistrovani
26.09.2023. 13:08

Nikada nijesam, niti mogu potcjenjivati izjave i procjene gospodina Lekića, iskusnog i natprosječno obrazovanog političara i diplomatu. Ali jesam izražavao čuđenje za neke njegove zaključke, koji ne stoje. Nikada Eskobar, ili bilo koja politička ličnost ili ambasada, nije selektirala Vladu Crne Gore, već samo rekla sa kim neće sarađivati, tj. koga ne vidi kao partnere. To je njihovo pravo i sasvim je ok što to javno kažu. Pa, valjda gospodin Lekić ne očekuje da ćute na agresivan i ucjenjivački pristup, onih koji podržavaju Rusiju i Putina, kojima je Srbija majka, a Vučić "tata", koji su protiv NATO-a, koji su za otpriznavanje Kosova, koji ne poštuju državne dimbole Crne Gore u čijoj bi Vladi da vode glavnu riječ i koji nijesu spremni da se odreknu takve političke orijentacije i ciljeva, već samo za moratorijum na ova pitanja, dok su u Vladi. Što to znači? Volio bih da nam otkrije gospodin Lekić.

10
1
K Kvatro
26.09.2023. 12:18

UCUTI VEC JEDNOM AVETINJO STOGIDUŠNJA TVOJE MOŽDANE CELIJE VIŠE NE RADE.

10
2
D Danko_neregistrovani
26.09.2023. 13:35

@Kvatro ,Sramota vrijeđaš jednog divnog gospodina !

2
5
B Bumerang_neregistrovani
26.09.2023. 14:19

@Danko_neregistrovani Sve te uvrede koje se upucuju ustvari govore kako on nije ni do koljena Lekicu. Uvreda je jedini njegov aegument

2
1
N Nina_neregistrovani
26.09.2023. 12:13

Evo vas kad god se brani bilo koja odluka Vučića, kao uostalom i sve u vezi sa Srbijom. Ne čusmo ni jedan vaš komentar kada su ugroženi crnogorski interesi,a bilo ih je zaista puno, kao što je mješanje Vučića u izbore u Crnoj Gori i razne odluke Vlade, kao i ugovor sa SPC!? Jeste li uradili nešto kada je bio maskr na Cetinje, ni jednom riječju niko u Vladi nije ništa uradio povodom toga! Ima se osjećaj da radite za interese Srbije a ne Crne Gore !

12
2
N NovakRamov_neregistrovani
26.09.2023. 12:05

Da vam bude lakse,u vladi nece biti Drazinih prasinara,Beogradskih koritasa.

12
1
T Tilisiesko_neregistrovani
26.09.2023. 14:30

@NovakRamov_neregistrovani Jesi li to ti Esco. I ti poceo da vrijedjas kao ovi nasi komitasi

1
1
r rašo_neregistrovani
26.09.2023. 11:36

Kako se ova politička odrtina ne povuče više . Svi njegovi potezi u politici su bili krajne pogrešni i na štetu države. Neka uzme krštenicu i vidi koliko mu je još ostalo od života, neka ostavi politiku i proživi ovo malo što mu je ostalo.

9
2
t tukan_neregistrovani
26.09.2023. 10:47

Ne baljezgaj, antiamericko raspolozenje imaju oni koji su ga i prije imali, dakle proruski nastrojeni gradjani, ovi drugi koji to nisu su i te kako podrzali sto govori Gabrijel Eskobar. Na kraju krajeva vise bi vecina tih zeljela biti "Amerikanci", a ne "Srbi", Da je moguce da CG postane isturena drzava u federaciji SAD, kao Aljaska, ne bi dvojio ni trenutka za tu ideju. Recimo moguca je jednako kao da CG opet postane dio Srbije. Na kraju ovaj lik komentarise nesto, gdje nije bio, nista nije cuo, nista nije ni vidio, mislim sve je pogodio kao prstom u ...

17
3
U Utvojecelo_neregistrovani
26.09.2023. 14:33

@tukan_neregistrovani ...u tvoje celo

1
1
D Durmitor_neregistrovani
26.09.2023. 10:31

Šta kažete gospodine Lekić, miješanje Predsjednika države u poslove đe mu nije mjesto, tumačite kao izraz dobre volje da pomogne Mandataru u formiranju Vlade? E, pa vidite, mi "obični" građani ne mislimo tako. Naprotiv, tu nema dobre namjere. Uporno miješanje Predsjednika u sastav Vlade protivno je našem Ustavu i direktno ponižavanje samog Mandatara. Konačno, šta je briga Predsjednika (po Ustavu) ko će sve biti član Vlade. Ako ipak, Predsjednik sebi daje pravo da u nekom drugarskom razgovoru iznese svoje mišljenje ali ne i sugestiju, onda bi trebao da objasni zašto preporučuje koaliciju anticrnogorsku koja je protiv države čiji je on Predsjednik. I tu da bude tačka a ne insistiranje na tome. Što se Vas tiče, gospodine Lekić, žao mi je što ste pristupili anticrnogorskoj koaliciji jer sam u svoje vrijeme vjerovala ili htjela vjerovati da volite Crnu Goru.

18
2
E Esma_neregistrovani
26.09.2023. 09:26

Ajmo braćo Crnogorci i Srbi,sačinite vladu za dobrobit Crne Gore. Slušajte ambasadore ali bez tona.

6
14
Z Zodijak_neregistrovani
26.09.2023. 09:24

Zato si ti kao veciti podmiklac usao sa njim u koaliciju da bi mu zabio noz u ledja i opstruirao sastavljanje vlade.da si samostalno izasao na izbore ni 0.5 glasova ne bi dobio

29
3
k kolonija_neregistrovani
26.09.2023. 09:24

Amerikanci ne zele Srbe u vladi bez obzira na izbore a kako onda da se sastavi takva vlada ? Najbolje nek oni posalju kao u Bosnu nekoga svoga da upravlja .

6
23
r roki_neregistrovani
26.09.2023. 09:23

Drži se ti penzije

30
4