Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Lekić – Herasimenko: Crna Gora i Ukrajina se odlučno zalažu za što skoriju obustavu ruske agresije

Lekić – Herasimenko: Crna Gora i Ukrajina se odlučno zalažu za što skoriju obustavu ruske agresije

Poštujući osnovne principe međunarodnog prava, Crna Gora i Ukrajina se odlučno zalažu za što skorijom obustavom ruske agresije koja dovodi do stradanja civila, humanitarnih katastrofa, ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, sa mnogim medjunarodnim posledicama - zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodraga Lekića i ambasadora Ukrajine, Nj.E. Oleha Herasimenka.

Lekić – Herasimenko: Crna Gora i Ukrajina se odlučno zalažu za što skoriju obustavu ruske agresije Foto: Skupština Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Reakcije crnogorskih institucija ukazuju na visoku senzibilnost države Crne Gore nakompleksnost ukupne problematike i ujedno iskazuje otvorenu solidarnost sa ukrajinskim narodom", istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

Dalji napori za diplomatsko, sveobuhvatno i održivo rješenje situacije u Ukrajini, jedini su politički model za sve strane koje su direktno ili indirektno obuhvaćene ovim ratom, koji, između ostalog, direktno podriva evropsku bezbjednost i njenu stabilnost, naveo je Lekić. 

Ambasador Ukrajine, Nj.E. Oleh Herasimenko nagalasio je da veoma cijeni činjenicu da je Skupština Crne Gore sa više od dvije trećine glasova usvojila Rezoluciju kojom osuđuje rusku vojnu invaziju na Ukrajinu, koja je kao takva najznačajnija potvrda podrške ukrajinskom narodu u borbi za evropske vrijednosti koje se ogledaju u očuvanju principa tolerancije, mira i zajedničkog prosperitera u okviru porodice najrazvijenijih evropskih zemalja. 

"Sagovornici su saglasni da postoji zadovoljstvo sadržajnošću dosadašnjih bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje, koje je zasnovano na međusobnom razumijevanju i redovnom političkom dijalogu. Shodno tome, sagovornici su izrazili uvjerenje da se dinamična saradnja upravo manifestuje kroz intenziviranje parlamentarne komunikacije koja direktno vodi ka jačanju bilateralnih i multilateralnih odnosa", poručuje se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Goran1234_neregistrovani
04.10.2022. 16:01

Herasimenko nemoj mu ništa vjerovati. Sve laže stari folirant

3
0
Z ZAROBLJENIKsaNERETVE_neregistrovani
04.10.2022. 15:55

Ruski čovjek, finansiran i od Škaljaraca.

5
0
r roki_dg55_neregistrovani
04.10.2022. 13:23

Ti si Putinov i Vučićev čovjek folirantu, odakle ti to sad? Mada i senilnost čini svoje...

9
0