Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Lazović: Oprema će zadovoljiti zdravstveni sistem u naredne 3-4 sedmice kada nas očekuje vrhunac epidemije

Rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo

Lazović: Oprema će zadovoljiti zdravstveni sistem u naredne 3-4 sedmice kada nas očekuje vrhunac epidemije

Pošiljka je stigla u najdragocjenijem trneutku za Crnu Goru jer su pred nama tri do četiri nedjelje, u koje nas po svim procjenama očekuje najteži period pandemije koja je iz dana u dan nažalost u ekspanziji - kazao je, Ranko Lazović, rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo.

Lazović: Oprema će zadovoljiti zdravstveni sistem u naredne 3-4 sedmice kada nas očekuje vrhunac epidemije Foto: gov.me
Izvor

''Radi se o pošiljci koja je u sudnjem trenutku za Crnu Goru veoma vrijedna i bitna. Najpotrebniji potršni materijal sada, koji je veoma bitan svima od zdravstvenih radnika pa redom svih u sistemu, su hirurške rukavice i zaštitna maska. U ovom kontigentu je 630.000 standardnih maski, 80.000 LP3 maski koje su sa najvećim nivoom zaštite u periodu od 24 sata i oko 100.000 komada rukavica što čini količinu sa kojom ćemo zadovoljiti potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema u trajanju od tri do četiri nedjelje'', kazao je Lazović.

Kako je dodao oprema je stigla u pravi čas jer nas u narednom periodu očekuje vrhunac epidemije.

''Pogodilo se da je pošiljka stigla u najdragocjenijem trenutku za Crnu Goru jer su pred nama tri do četiri nedjelje u koje nas, po svim procjenama, očekuje najteži period pandemije koja je iz dana u dan nažalost u ekspanziji. Napravićemo raspodjelu, prvo u domovima zdravlja po Crnoj Gori, bolnicama, svim punktovima zdravstvenog sistema i podijelićemo policiji i vojsci Crne Gore'', zaključuje Lazović.

Portal Analitika