Društvo

Ispravkka netačne vijesti

Na originalnom dokumentarcu tima Alekseja Navaljnog namontiran grb Crne Gore!

Prvobitni naslov i tekst Portala Analitika je netačan


Na originalnom dokumentarcu tima Alekseja Navaljnog namontiran grb Crne Gore! Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Tačnu informaciju je u svom reagovanju objavio DFC, a koju je Portal Analitika objavio:

DFC: MVP Rusije nije namontiralo grb Crne Gore, ali jeste spinovalo DFC: MVP Rusije nije namontiralo grb Crne Gore, ali jeste spinovalo DFC: MVP Rusije nije namontiralo grb Crne Gore, ali jeste spinovalo DFC: MVP Rusije nije namontiralo grb Crne Gore, ali jeste spinovalo
0
DFC: MVP Rusije nije namontiralo grb Crne Gore, ali jeste…
31.01.2021 09:46

 

Netačni naslov Portala Analitika:

Lažna objava MVP Rusije: Na originalni dokumentarac tima Alekseja Navaljnog namontirali Grb Crne Gore 

Ministarstvo inostranih poslova Ruske federacije na Tviter nalogu je pokušalo da ospori vjerodostojnost dokumentarca Alekseja Navaljnog, pokazujući da je namontiranaslika crnogorskog državnog grba na ogradi velikog kompleksa za koju ekipa Navaljnog tvrdi da pripada ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

,,Da li su zapadni istraživački novinari već istražili zašto je u američko-njemačkom "filmu" ulaz u takozvan 'Putinovu palatu' ulaz ukrašen grbom Crne Gore", piše na Tviter nalogu Ministarstva Inostranih poslova Rusije.

Ruski opozicioni lider Navaljni i njegov tim objavili su nedavno video-zapis i fotografije na kojima je prikazana, kako tvrde, grandiozna palata na Crnom moru vrijedna oko 1,3 milijarde dolara koja je navodno sagrađena za Putina.

U reagovanjima mnogih istraživačkih novinara u Evropi, ovaj pokušaj je odmah osporen objavljivanjem orginalne slike na kojoj se vidi grb koji nema sličnosti sa crnogorskim državnim grbom. Slika se pojavljuje u filmu, uz tvrdnju Navaljnog da je fotografiju snimio radnik koji je radio na palati.

Osim video-zapisa dronom u filmu je objavljen i renderski prikaz unutrašnjosti velelepnog dvorca za koji tvrde da je Vladimira Putina. Na renderu se, u jednoj sekvenci, pokazuje grb koji zaista iči na crnogorski. Na fotografiji koja je objavljena nema crnogorskog grba, već se vidi neka vrsta replike iz Ejzenštajnovog filma, o čemu govori Navaljni.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Danilo_neregistrovani
31.01.2021. 07:09

Pogledajte dokumentarac na 59:40

1
0
O Orlo_neregistrovani
31.01.2021. 17:36

@Danilo_neregistrovani nas grb na kapiji 😂

0
0
O Odoljećemo_neregistrovani
31.01.2021. 01:11

Ima li još sa koje strane da nas biju u glavu? "Srbski svet" + "Ruski svet"+ "domaći izrodi"?! Odoljećemo, pobijedićemo, jer Bog sve gleda, pa i ovaj pogrom Crne Gore i Crnogoraca!!!

29
2
S Sramotno_neregistrovani
31.01.2021. 01:07

Da čujemo ministra Radulovića! Da vidimo ko zloupotrebljava crnogorske simbole aplikujući ih na zgradurine stranih suverena?

23
2