TV / Film

Debitantsko ostvarenje Nine Đukanović i Gorana Ivanovića

Lament nad sudbinom žena: Svjetska premijera animiranog filma "Sine!" na Krakov film festivalu

Debitantski autorski film Nine Đukanović i Gorana Ivanovića “Sine!”, u produkciji kompanije Košnica svjetsku premijeru imaće danas u takmičarskoj selekciji 63. izdanja Krakov film festivala, koji je počeo 28. maja a trajaće do 4.juna.

Lament nad sudbinom žena: Svjetska premijera animiranog filma "Sine!" na Krakov film festivalu Foto: FCCG
Portal AnalitikaIzvor

Kako najavljuju iz Košnice, ovaj kratkometražni animirani film je svojevrsni dokumentarac o životu kćerke u Crnoj Gori, lament nad sudbinom žena i poziv na buđenje. 

“Jer se Crna Gora suočava sa problemom koji (se) prećutkuje: masovni selektivi pobačaji”, poručuju oni.

S obzirom na to da je “Sine!” debitantski film kuriozitet je da se našao u takmičarskoj kategoriji prestižnog evropskog festivala – kvalifikacionog za Oskara, u kategoriji kratki animirani film.

Zbog odvažnosti narativa i inovativnog pristupa “Sine!” će u junu biti prikazan i u svjetskom centru animacije, odnosno na Animafestu u Zagrebu, u kategoriji World Panorama.

U prethodnom periodu film je podržan od strane Filmski centar Crne Gore na konkursu za finansiranje kratkometražnih animiranih filmova.

sine


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.