Društvo

"Razlog je utvrđivanje svih relevantnih činjenica o nezakokonitom djelovanju UO"

Lalatović: Ko sprječava inspekciju da radi svoj posao?

Doskorašnja direktorica Doma starih Nikšić Anđela Lalatović pozvala je Inspekciju rada da ispitaju, kako ona kaže, "nezakoniti rad Upravnog odbora", i upitala "ko sprječava inspekciju da radi svoj posao". 

Lalatović: Ko sprječava inspekciju da radi svoj posao? Foto: Svetlana Mandić
Portal AnalitikaIzvor

"Pozivam inspekciju rada po n-ti put da obavi inspekcijski nadzor u JU Dom starih Nikšić. Razlog je vrlo jednostavan i svima opšte poznat, a to je utvrđivanje svih relevantnih činjenica o nezakokonitom djelovanju Upravnog odbora.  Ja kao pojedinac stala sam i uvjek ću stati na braniku poštovanja zakona, propisa, časnog ponašanja, uvjek na strani profesije", navodi Lalatović. 

Zato, kako je kazala, još jednom apeluje na Inspekciju rada da izvrši inspekcijski nadzor i "utvrdi očigledno kršenje Zakona od strane UO JU Doma starih Nikšić"

"Pozivam još jednom i resorno ministarstvo da po službenoj dužnosti izvrši urgenciju prema Inspekciji rada kako bi se zaštitio javni interes i otklonile sve nepravilnosti koje se kontinuirano dešavaju u Domu starih Nikšić. Ukoliko neko sprječava Inspekciju rada iz Nikšića ili drži inicijativu u " škaf", nadajući se da ću ja odustati, uvjeravam Vas da se to neće desiti", poručuje Lalatović. 

Pozvala je i Inspekciju da javno saopšte "ko ih sprječava da rade svoj posao"

"A vas, moje sugrađanke , molim da samo u okviru svojih ovlašćenja postupate, ili ako vas neko sprječava u tome, javno kažete da nijeste u mogućnosti da izvršite vaš posao, jer ako ste danas izvrsili inspekcijski nadzor u Domu starih Nikšić po inicijativi koja je predata dva dana prije moje, a vi narednih dana ne postupite po mojoj onda je svima jasan motiv takvog (ne)postupanja. U tom slučaju biću prinudjena da preduzmem i odredjene korake prema drugim nadležnim organima", navodi Lalatović. 


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.