Politika

Laković: Mora doći do promjena u vrhu Uprave policije

Poslanik Pokreta Evropa sad i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Miodrag Laković saopštio da mora doći do promjene u vrhu Uprave policije, i da će se ta pitanja rješavati u dogovoru.

Laković: Mora doći do promjena u vrhu Uprave policije Foto: TV A plus
Nova MIzvor

Šef parlamentarnog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković iz Pokreta Evropa sad, u večerašnjoj emisiji “Iznova” Nove M, nije potvrdio informaciju koju je prenio portal RTCG da će PES možda do kraja nedjelje predložiti Vojislava Dragovića za novog direktora Uprave policije, umjesto dosadašnjeg Nikole Terzića.

Kako je Laković izjavio, Upravu policije niko ni od koga neće preuzimati, već će kadrovska pitanja rješavati u dogovoru.

Prema Lakovićevim riječima, do primjena u vrhu policije mora doći. Nije htio da spekuliše sa potencijalnim imenima, ali je pomenuo da je u igri i Vojislav Dragović. Na to je reagovao bivši ministar unutrašnjih poslova iz Građanskog pokreta URA Filip Adžić koji smatra da bi promjena u vrhu policije u ovom momentu značila diskontinutitet u borbi protiv kriminala i korupcije, te da može ličiti na pokušaj partijskog obračuna sa ciljem “rasparčavanja policije “, kako bi se sa strane, i iz nekih drugih centara moći, uticalo na odluke u crnogorskoj policiji.

Ta Adžićeva izjava zabrinjavajuća je za člana Odbora za bezbjednost iz Nove srpske demokratije Jovana Vučuroviča. Kako je naglasio o Crnoj Gori, posebno kada je riječ o njenoj bezbjednosti, treba da se odlučuje u Crnoj Gori, a ne, kako je rekao, ni i Beogradu ni u Briselu, ili Moskvi i Vašingtonu. To se neće desiti i to ćemo spriječiti, zaključio je Vučurović.

Predsjednik Odbora za bezbjednost Miodrag Laković za utorak je najavio sjednicu na kojoj bi izvještaj o radu policije trebalo da podnese njen aktuelni čelnik Nikola Terzić, koga je na tu poziciju imenovala Vlada Dritana Abazovića. Prethodno je aktuelni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović iz DS demantovao informaciju portala RTCG da će Pokret Evropa sad možda već do kraje nedjelje predložiti novog čelnika policije, umjesto dosadašnjeg v.d. Nikole Terzića. Kako je saopštio direktora policije neće birati na osnovu medijskih spinova, već zakonske procedure.

Portal Analitika