Politika

Poručio specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan

Lajčak: Očekujem da se Crna Gora manje bavi sobom a više evropskom agendom

Očekujem da se Crna Gora manje bavi sobom, a više evropskom agendom, poručio je specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Lajčak: Očekujem da se Crna Gora manje bavi sobom a više evropskom agendom Foto: Foto: Screenshot
HinaIzvor

Kazao je da je Crna Gora i dalje predvodnik iako je brzina evropske reforme značajno usporila.

"No dobro je da je funkcionalnost Ustavnog suda obnovljena", dodao je on.

U intervjuu za Hinu Lajčak je kazao da očekuje da se novi predsjednik i vlada potpuno posvete evropskim integracijama.

"Crna Gora je dugo godina bila faktor stabilnosti na Balkanu pa očekujem da nastavi imati tu ulogu", podvukao je Lajčak.

Zoran Miljanić, ministar bez portfelja u tehničkoj vladi Crne Gore, rekao je na forumu u Delfima da bi “bilo optimalno da Crna Gora postane članicom u iduće četiri godine”. Lajčak, međutim, kaže da je “nezahvalno govoriti” o datumima idućeg proširenja EU.

"No ono što bih ja volio vidjeti, jest da naši partneri na zapadnom Balkanu počnu više učestvovati u partnerskim programima EU-a. Da budu u istoj sobi. Ne samo kada raspravljamo o zapadnom Balkanu nego da budu i dijelom rasprave o drugim temama, da vide da smo ozbiljni s njima", poručio je Lajčak.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Makse_neregistrovani
09.05.2023. 10:25

Mi se o jadu zabavismo od ovih sto hoce da nas anektiraju po drugi put u sto godina, zahvaljujucu podrsci europejaca. Nemojte nam mazati oci.

4
0
Y Yuga_neregistrovani
09.05.2023. 08:51

Gdin Lajčak ,trenutno nemate iskrenog sagovornika u našoj smijenjenoj vladi.Oni pričajaju jedno a mi živimo njihova djela,koja nemaju veze sa evropskom stvarnošću.Na žalost svih građana koji baštine evropske vrijednosti. Crna Gora je,za posljednje 3 godine, skrenula prema istoku i sve je manje nade da će biti drugačije.

15
0