TV / Film

Ah taj Holivud

Laganjem do zvijezda: Ovi glumci su lagali kako bi dobili uloge

Nažalost, laganje u CV-ju je prilično uobičajeno u današnjem svijetu i pored činjenice da je danas lakše nego ikad provjeriti navedene informacije kandidata za posao. Međutim, zanimljivo je da se isto dešava i u Holivudu, gdje glumci i glumice nerijetko iznose neistine kako bi dobili željenu ulogu u filmu ili seriji, i to ne važi samo za neafirmisane talente, već i velike zvijezde.

Laganjem do zvijezda: Ovi glumci su lagali kako bi dobili uloge Foto: usatoday
bosonoga.comIzvorSandra Bulok

Godine 1990. godine kada se, danas slavna oskarovka, a tada prilično nepoznata glumica Sandra Bulok prijavila na audiciju za ulogu naučnice biologa u filmu “Love Potion #9” imala je 26 godina. Međutim, popularna glumica je u tom trenu iznenada ostarila za tri godine, jer u protivnom ne bi dobila glavnu žensku ulogu pošto su producenti tražili “iskusnu glumicu u srednjim godinama”. Nažalost, Sandri se prevara nije pretjerano isplatila jer je film zaradio svega 700.000 dolara na bisokopskim blagajnama.

Sandra Bulok


Robert Patinson

Prije nego što je dobio ulogu u filmu “Hari poter i vatreni pehar”, Robert Patinson bio je samo još jedan talentovani glumac koji pokušava da se probije u filmskoj industriji. On je priznao da nije uvijek bio iskren kada je išao na audicije za uloge. U nekim slučajevima se pravio da je Amerikanac, a ne Englez, a ponekad je u svom CV-ju navodio da je studirao na Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti u okviru Oksforda, što nije bila istina.

Robert PatinsonMila Kunis

Mila Kunis dobila je ulogu tinejdžerke Džeki Burkhart u sitkomu “Vesele sedamesete” kada je imala svega 14 godina. Producenti ove popularne serije, međutim, bili su ubijeđeni da je ona uskoro trebalo da napuni 18 godina. Zašto su to mislili? Pa, zato što im je Mila Kunis upravo to rekla na audiciji za ulogu.

Mila Kunis


Džordž Kluni

Kluni je očajnički želio da dobije pristojne uloge i znao je da treba biti ieo “Screen Actors Guild” ekipe kako bi imao bilo kakve šanse za uspjeh u Holivudu. Tokom jedne audicije lagao je da je igrao u filmu pod nazivom “Cat People”, a na njegovu žalost direktor kastinga na kojem se našao ujedno je bio i direktor “Cat People”.

Džordž Kluni

Denijel Krejg

Britanski glumac Denijel Krejg lagao je da je vješt jahač konja kako bi dobijao uloge. Nije imao iskustva sa jahanjem, ali neko vrijeme se izvlačio sa tom pričom.

“Filmovi koje sam prije radio su imali malo novca pa nisam imao priliku da vježbam. Ja bih se samo pojavio i stao pored konja pretvarajući se da znam šta radim”, govorio je Krejg.

Više nije mogao da se pretvara kada je dobio ulogu u SF vesternu “Cowboys & Aliens” (2011), gdje je morao da savlada jahanje, a na kraju mu se i svidjelo to iskustvo.

Danijel Krejg


Portal Analitika