Region

Kurti pozvao Albance u Srbiji da odgovore na poziv popisivačima

Kosovski premijer Albin Kurti danas je, povodom početka popisa stanovništva, pozvao sve Albance u Srbiji, posebno u tri opštine na jugu zemlje, da odgovore na poziv popisivačima.

Kurti pozvao Albance u Srbiji da odgovore na poziv popisivačima Foto: Armend Nimani/AFP
Kossev/FoNetIzvor

„Dragi građani Albanci, danas u čitavoj Srbiji počinje registracija stanovništva i imovine. U normalnim okolnostima i zemljama sa razvijenom demokratijom i zagrantovanim slobodama proces registracije stanovništva tretira se kako nešto prirodno. U tim mjestima se određuje desetogodišnja razvojna i socijalna politika bazirajući se na broj stanovništva koji proizađe iz popisa“, poručio je Kurti u video poruci koju su prenijeli kosvski mediji.

On je ocijenio da se Albanci koji žive u Srbiji u „kontinuitetu suočavaju sa nacionalnom i ljudskom diskriminacijom i sa pasivizacijom njihovih adresa“.

Kurti zato poručuje da ovaj popis za Albance „nije samo pitanje stastitike“, te poziva građane da na „pasivizaciju odgovore registracijom svakog Albanca“, navodi portal KoSSev.

„Kao premijer Republike Kosova pozivam Albance koji žive u Srbiji, a posebno u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, da odgovore popisivačima registrujući sebe i članove porodice. Pozivam vas da na pritisak odgovorite registracijom, da odgovorite na pasivizaciju registrujući svakog Albanca i one koji su sa privremenim mestom boravka u dijaspori i na Kosovu“, poručio je Kurti.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
E Emina_J
02.10.2022. 10:06

" Pozivam vas da na pritisak odgovorite registracijom, da odgovorite na pasivizaciju registrujući svakog Albanca i one koji su sa privremenim mestom boravka u dijaspori i na Kosovu“, poručio je Kurti. " ... Iscekujuci popise kod svih , zbog glavne tacke " Nacionalnost ", za izgovor nacionalistima , koji te podatke koriste za mijesanje u odnosima drugih drzava i vjecitim problemima , kao preventivu " spasioci manjinama od ugrozenosti " a sve pod farsom kao gradjanski orjentisane drzave ...ovdje mislim na sve , jer ovo rade svi jedni drugima ... a onda svako malo isti problemi i potencijalni sukobi ...!!

3
0
C Crnogorci__neregistrovani
01.10.2022. 21:29

CRNOGORCI U SRBIJI NE SMIJU DA SE POTPISU U POPISU KAO CRNOGORAC NEGO MORA DA SE PIŠE SRBIN! KOJA JE TO FELA OD LJUDI! PI SRAMNO I ODVRATNO!

10
1
B Bokelj_neregistrovani
03.10.2022. 20:21

@Crnogorci__neregistrovani Crnogorci se u srbiju ne smiju popisati ka crnogorci, jer im je zaprijećeno u više navrata da će izgubiti posao i slično. Min zdravlja srbije je prije nekoliko zaprijatio javno na TV da crnogorci ne mogu da rade u srbijanskom zdravstvu.

2
0
M Marko_neregistrovani
01.10.2022. 21:03

Dobro bi bilo da crnohorci u srbiji odgovore na popis

18
0