Kultura

Kulturna (re)vizija: Panel o javnom interesu u kulturi 1. decembra u Podgorici

Razmatraće ključna pitanja koja utiču na umjetničko stvaralaštvo u Crnoj Gori, kao i kvalitet kulturne ponude

Kulturna (re)vizija: Panel o javnom interesu u kulturi 1. decembra u Podgorici Foto: Srđa Dragović
Portal AnalitikaIzvor

Panel pod nazivom Javni interes u kulturi: "Kulturna (re)vizija" biće održan 1. decembra u 19 sati, u prostoru 201 Engaging Space u Podgorici, u organizaciji inicijative "Kultura nije plijen".

Ovo je, kako je najavljeno, drugi u nizu panela koji će biti organizovani kao događaji od javnog interesa i okupiće umjetničke stvaraoce i djelatnike iz različitih sfera kulture sa ciljem sagledavanja i detaljne analize stanja u ovoj oblasti. 

kultura-nije-plijen

Organizatori najavljuju da će na panel diskusiji biti razmatrana ključna pitanja koja utiču na umjetničko stvaralaštvo u Crnoj Gori, kao i kvalitet kulturne ponude. 

“Analiziraćemo trenutnu situaciju u ovoj oblasti, uzroke takvog stanja i aktuelne izazove sa kojima se susrijeću kulturni djelatnici, te razmotriti neophodnosti izmjena i dopuna Zakona o kulturi i promišljati o ključnim odrednicama Nacionalnog plana za razvoj kulture 2023-2027. Osvrnućemo se i na situaciju na polju zaštite kulturne baštine, stanje u institucijama kulture i načelne principe po kojima se odvijaju javni konkursi i viziju razvoja kulture kroz naredne četiri godine”, navodi se u najavi događaja.

Portal Analitika